Beatrice Rancea, numită director al Operei Naţionale din Iaşi

Regizorul Beatrice Rancea a fost învestită, marţi, în funcţia de director al Operei Naţionale din Iaşi, în prezenţa ministrului Culturii, Kelemen Hunor, noul director afirmând că ţinta sa este să redea strălucirea Operei din Iaşi, întrucât de la Bucureşti aceasta se vede "îngrozitor de prost".

897 afișări
Imaginea articolului Beatrice Rancea, numită director al Operei Naţionale din Iaşi

Beatrice Rancea, numită director al Operei Naţionale din Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Beatrice Rancea a câştigat, în luna aprilie, concursul pentru postul de director al Operei Naţionale din Iaşi, organizat de Ministerul Culturii, iar marţi a fost învestită oficială în funcţie, în prezenţa ministrului Kelemen Hunor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Beatrice Rancea a declarat, într-o conferinţă de presă, că vrea să redea strălucirea de altădată a instituţiei ieşene, ea anunţând că pentru atingerea acestei ţinte este nevoie de o infrastructură modernă şi de spectacole grandioase.

"Vreau să transmit un mesaj foarte clar în interiorul instituţiei: nimeni nu va putea să mă păcălească. Nu-mi doresc decât să lucrăm în echipă şi să rezolvăm problemele grave cu care se confruntă Opera din Iaşi. Nu mai putem lucra şi cânta ca în anul 1800. Avem nevoie de o infrastructură modernă şi trebuie să realizăm spectacole de operă grandioase. Îmi doresc sincer să redau strălucirea Operei pentru că, de la Bucureşti, aceasta se vede îngrozitor de prost", a declarat Beatrice Rancea.

Ea a mai spus că, într-o primă etapă, îşi doreşte ca pe scena Operei ieşene să fie montate spectacolele cerute de public şi să invite oameni valoroşi pentru a colabora cu instituţia din Iaşi.

"Vreau să invit aici oameni recunoscuţi şi în ţară şi pe plan internaţional. Deja am confirmarea domnului Andrei Şerban, căruia i-am lansat invitaţia de a lucra cu colectivul operei. El va veni la Iaşi în luna iunie", a afirmat noul director al Operei din Iaşi.

Totodată, Beatrice Rancea a mai precizat că aşteaptă ca lucrările de reabilitare a sediului Operei Naţionale din Iaşi, începute în urmă cu mai mulţi ani, să fie finalizate cât mai repede.

La rândul său, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a spus că speră ca lucrările de la Opera ieşeană să fie încheiate în luna august, însă a adăugat că există deficienţe grave cu vechiul proiect, care nu a inclus şi restaurarea scenei.

"Căutăm în acest moment o soluţie tehnică şi resursele financiare necesare pentru a rezolva şi această problemă", a spus ministrul Kelemen Hunor.

Născută în 1961, Beatrice Rancea este regizor şi coregraf. A realizat spectacole apreciate de critică şi public, pentru mai multe instituţii, printre care Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional Bucureşti. Rancea a câştigat, în 1993, premiul UNITER de debut pentru spectacolul "Requiem". Totodată, ea face parte din juriul emisiunii "Dansez pentru tine" difuzată la Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici