Benicio del Toro va primi premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian

Actorul Benicio del Toro va fi recompensat cu premiul Donostia pentru întreaga carieră la cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian (19 - 27 septembrie), au anunţat marţi organizatorii evenimentului, citaţi de hollywoodreporter.com.

66 afișări
Imaginea articolului Benicio del Toro va primi premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian

Benicio del Toro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cel mai recent film al starului american născut în Puerto Rico, intitulat "Escobar: Paradise Lost", va închide selecţia oficială a festivalului.

Acelaşi trofeu - Donostia Lifetime Achievement Award - va fi acordat şi actorului Denzel Washington, al cărui film "The Equalizer", regizat de Antoine Fuqua, va avea premiera europeană la San Sebastian şi va fi proiectat în deschiderea acestui festival.

Filmul "Escobar: Paradise Lost", scris şi regizat de Andrea di Stefano, spune povestea unui tânăr pasionat de surfing, Nick, care crede că a ajuns în paradis, atunci când se îndrăgosteşte de o columbiană, în timpul unei vizite în această ţară sud-americană, dar se vede nevoit să îşi schimbe foarte repede părerea după ce îl întâlneşte pe unchiul fetei, celebrul traficant de droguri Pablo Escobar.

Benicio del Toro a confimat faptul că va fi prezent la San Sebastian, alături de Andrea di Stefano şi de actorii Josh Hutcherson şi Carlos Bardem.

Actorul american este unul dintre favoriţii festivalului din nordul Spaniei, unde şi-a lansat multe dintre filmele în care a jucat. Benicio del Toro a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar cu partitura interpretată în filmul "Traffic", de Steven Soderbergh, şi a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din "21 Grams", de Alejandro Gonzalez Innaritu. Del Toro a colaborat din nou cu Steven Soderbergh la biografia ecranizată a lui Che Guevara. Acel rol i-a adus trofeul pentru interpretare la ediţia din 2008 a Festivalului de Film de la Cannes şi, în anul următor, premiul pentru cel mai bun actor la gala Goya. În ultimii ani, starul hollywoodian s-a remarcat în mai multe producţii de succes, precum "Omul-lup/ The Wolfman", "Brutele/ Savages", "Thor: Întunericul", Jimmy P." şi "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici