Billie Holiday, inclusă în Hall of Fame de la Apollo Theater, cu ocazia centenarului naşterii sale

Cântăreaţa americană Billie Holiday, o legendă a jazz-ului, va fi inclusă în galeria de celebrităţi muzicale - Hall of Fame - de la renumitul Apollo Theater din New York, pe 15 aprilie, cu o zi înainte de împlinirea unui secol de la naşterea artistei, informează contactmusic.com.

74 afișări
Imaginea articolului Billie Holiday, inclusă în Hall of Fame de la Apollo Theater, cu ocazia centenarului naşterii sale

Billie Holiday, inclusă în Hall of Fame de la Apollo Theater, cu ocazia centenarului naşterii sale (Imagine: Mediafax Foto / AP)

Billie Holiday ar fi împlinit vârsta de 100 de ani pe 17 aprilie, iar directorii renumitului teatru newyorkez doresc să marcheze această aniversare specială printr-o serie de evenimente speciale, organizate în onoarea cântăreţei americane.

Cântăreaţa Cassandra Wilson, care va lansa în curând un album cu coveruri după Billie Holiday, va urca pe aceeaşi scenă ca idolul ei, care era o prezenţă constantă la Apollo Theater, pe 10 aprilie, cu ocazia unui concert tribut în memoria celebrei artiste.

Numele cântăreţei Billie Holiday va fi imortalizat în galeria de legende muzicale Hall of Fame de la Apollo Theater în cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc pe 16 aprilie.

În Apollo Theater Legends Hall of Fame au fost incluşi de-a lungul anilor o serie de artişti de legendă din industria muzicală, precum Aretha Franklin, James Brown, Michael Jackson, The Supremes, Stevie Wonder, Marvin Gay, Elton John, Little Richard, Ella Fitzgerald, Smokey Robinson, Gladys Knight, The Pips, The Jacksons, Quincy Jones, Chaka Khan şi Patii LaBell.

Billie Holiday este considerată una dintre cele mai talentate cântăreţe de jazz din toate timpurile. A fost supranumită "Lady Day" de către saxofonistul Lester Young şi a rămas în memoria admiratorilor muzicii prin intermediul unor piese celebre din repertoriul ei, precum "God Bless the Child", "Crazy He Call Me" şi "What a Little Moonlight Can Do".

Billie Holiday a murit în 1959 la vârsta de 44 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici