Bob Dylan o ţine din refuz în refuz: Nu va fi prezent la Stockholm, nu s-a dus nici la Casa Albă - VIDEO

Aşa cum a anunţat, Bob Dylan nu va fi prezent, pe 10 decembrie, la Stockholm, la festivitatea în cadrul căreia ar fi trebuit să i se înmâneze Premiul Nobel pentru literatură, deoarece „are de onorat alte angajamente”.

2175 afișări
Imaginea articolului Bob Dylan o ţine din refuz în refuz: Nu va fi prezent la Stockholm, nu s-a dus nici la Casa Albă - VIDEO

Bob Dylan o ţine din refuz în refuz: nu va fi prezent la Stockholm, nu s-a dus nici la Casa Albă

Academia Suedeză a declarat că absenţa unui laureat de la festivitatea de înmânare a Premiilor Nobel este „un lucru neobişnuit, dar nu unul excepţional”. Aşadar, la Stockholm, Dylan va fi evocat în absenţă.

De altfel, după ce muzicianul a postat iniţial pe pagina sa oficială menţiunea că i-a fost acordat Premiul Nobel pentru literatură, ulterior a renunţat la aceasta şi a şters-o.

Recent, cu doar două zile în urmă, pe 30 noiembrie, Bob Dylan nu a dat curs nici invitaţiei preşedintelui Obama de a participa la dineul organizat la Casa Albă în onoarea americanilor care au obţinut Nobelul în 2016 – Oliver Hart (economie), Fraser Stoddart (chimie), Duncan Haldane (fizică) şi Michael Kosterlitz (fizică).

Într-un interviu publicat de revista „Rolling Stone” şi evocat de lefigaro.fr, Barack Obama a povestit cum a decurs o scurtă întâlnire cu Dylan, la Casa Albă, în 2010: „Contrar majorităţii artiştilor care vin în acest loc, la Casa Albă, Dylan n-a făcut nicio repetiţie, nu a vrut să-şi facă fotografii care să imortalizeze momentul. A venit, a cântat un cântec, a coborât de pe scenă, mi-a întins mâna – eram în primul rând, lângă scenă – şi a plecat. Asta a fost tot, asta a fost singura noastră interacţiune. A fost fantastic.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici