Bobby Păunescu: Suntem în proces de a cumpăra Vox News

Omul de afaceri Bobby Păunescu a declarat pentru MEDIAFAX că este în proces de a cumpăra televiziunea Vox News, care emite din noiembrie 2009 şi care se va lansa oficial în luna aprilie a acestui an.

31 afișări
Imaginea articolului Bobby Păunescu: Suntem în proces de a cumpăra Vox News

Bobby Păunescu: Suntem în proces de a cumpăra Vox News (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Suntem în proces de a cumpăra Vox News. Nu este mare achiziţia, din punctul de vedere al preţului de achiziţie. O să devenim proprietari până în prima parte a lunii martie şi ne propunem să lansăm Vox News în luna aprilie", a spus Bobby Păunescu.

El a precizat că, în acest moment, nu poate să spună cu exactitate care va fi noul acţionariat. "Eu o să fiu în acţionariat", a precizat Bobby Păunescu.

Vox News - cea mai nouă televiziune de ştiri de pe piaţa audiovizualului din România - a primit licenţă audiovizuală prin satelit de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în şedinţa din 18 august 2009.

Vox News aparţine societăţii comerciale Sport Channel SRL, înfiinţată în iunie 2009, ai cărei acţionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), deţinută de Neculai Creţu - 45 % şi Magdalena Creţu - 55%, şi SC Global Alloys SRL (20%), deţinută de Neculai Creţu - 60% şi Emil Marian - 40%, potrivit site-ului CNA. Presa a relatat, însă, faptul că postul Vox News s-ar afla în sfera de influenţă a fraţilor Păunescu, cei care controlează şi televiziunea B1 TV. Totodată, Emil Jascău a fost şi director de resurse umane al hotelului Intercontinental din Bucureşti, care a fost controlat de fraţii Păunescu.

Potrivit proiectului televiziunii depus la CNA, cheltuielile iniţiale pentru Vox News au fost estimate la 2.677.800 de euro, până în mai 2010. Investiţiile în echipamente se ridicau la 1.040.000 de dolari plus TVA, potrivit aceluiaşi proiect.

Vox News emite, într-un regim de probă, din data de 16 noiembrie 2009.

La momentul în care a început să emită, Emil Jascău, directorul general al postului, a declarat pentru MEDIAFAX că echipa Vox News este formată din circa 100 de persoane. Astfel, Mihai Mârţu a fost anunţat ca responsabil pe partea tehnică pentru Vox News, în timp ce responsabilul de programele Vox News a fost desemnat Adrian Bucă, omul din spatele emisiunii "Naşul", de la televiziunea B1 TV. Totodată, printre persoanele la care Vox News a apelat se numără şi vedetele de televiziune Florin Călinescu şi Mbela Nzuzi, de la postul B1 TV.

Pe de altă parte, Bobby Păunescu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX în 12 ianuarie 2010, că grupul media pe care îl controlează împreună cu familia sa are "un contract de management cu Vox News". "Există un contract de management cu Vox News, un contract pe care intenţionăm să-l extindem", a afirmat Bobby Păunescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici