Bookfest îşi aşteaptă cititorii cu reduceri de până la 75%, cărţi la 1 leu şi noi titluri

Editorii din România au pregătit pentru ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se desfăşoară de miercuri până duminică, la Romexpo, în Capitală, reduceri la volumele nou apărute, cărţi la preţuri începând de la 1 leu şi o paletă semnificativă de titluri interesante.

1293 afișări
Imaginea articolului Bookfest îşi aşteaptă cititorii cu reduceri de până la 75%, cărţi la 1 leu şi noi titluri

Bookfest îşi aşteaptă cititorii cu reduceri de până la 75%, cărţi la 1 leu şi noi titluri (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Deschiderea oficială a Bookfest 2014 a avut loc miercuri, la complexul Romexpo din Bucureşti, unde au participat, printre alţii, Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului, Kelemen Hunor, ministrul Culturii, Bogdan Zdrojewski, ministrul polonez al Culturii şi Patrimoniului Naţional, Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, Leszek Biały, director adjunct al Institutului Polonez din Bucureşti, şi principele Nicolae al României.

După deschiderea oficială a Bookfest, cititorii au început să vină la Romexpo, pentru a descoperi oferta de carte pregătită de editorii din România şi, încet, încet, standurile editurilor au prins viaţă.

Claudia Fitcoschi, director de promovare şi relaţii cu presa la Polirom şi Cartea Românească, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că la standul editurii pasionaţii de literatură vor putea găsi peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere de 20% şi peste 100 de titluri la preţul de 9,99 lei.

"Avem peste 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului de carte Bookfest, atât din domeniile fiction, cât şi din cele nonfiction. Astfel, aş vrea să amintesc al doilea volum al jurnalului lui Carol I. De asemenea, «Istoria Poloniei», de Norman Davies, va fi lansat în cadrul târgului. E un eveniment dedicat Poloniei, ţara invitată la această ediţie a târgului. Totodată, va fi lansat volumul «Seinfeld şi sora lui Nabokov», de Simona Sora, care este o carte de eseuri. De neratat este volumul de eseuri - jurnal «Monologurile neîmplinirii», de George Banu, sau «Introducere în Islam», de Nadia Anghelescu. Una dintre cărţile pe care mizăm la această ediţie Bookfest este autobiografia tinerei pakistaneze Malala, născută în 1997. Cazul său a făcut vâlvă, a fost împuşcată în cap de un taliban şi a scăpat, din fericire, cu viaţă. A fost nominalizată anul trecut la premiul Nobel pentru pace. «Eu sunt Malala», o carte apărută chiar în săptămâna cu târgul, e proaspăt sosită de la tipar. De asemenea, pentru fanii cărţilor Mihaelei Rădulescu avem un nou titlu - «Cum iubesc bărbaţii». Tot dintre cărţile pe care mizăm la această ediţie Bookfest aş vrea să mai amintesc şi autobiografia celebrei Patti Smith - «Pe când eram doar nişte puşti»", a declarat Claudia Fitcoschi despre ofertele pregătite pentru Bookfest.

De asemenea, aceasta a menţionat unele noutăţi din seriile de autor pe care cititorii le pot găsi la ediţia din acest an a Bookfest, printre care "Anii romantici", de Gabriela Adameşteanu, "Soacre şi nurori. La cine este cheia?", de Aurora Liiceanu, "Narcotice în cultura română", de Andrei Oişteanu, precum şi volume de Emil Brumaru şi Gellu Naum.

"În colecţia noastră de traduceri, Biblioteca Polirom, coordonată de Bogdan Alexandru Stănescu, avem o carte eveniment, «Foc palid», de Vladimir Nabokov, tradusă de Veronica D. Niculescu. De asemenea, Dylan Thomas - "Portretul artistului ca tânăr câine" sau Colm Toibin - «Testamentul Mariei», o carte care a făcut furori imediat ce a apărut în ediţia originală şi sperăm ca cititorii din România să găsească interesant acest roman. Totodată, în colecţia noastră de literatură română Ego. Proză, o colecţie ce împlineşte anul acesta zece ani de existenţă, avem noutăţi ce vor fi lansate la standul nostru: «Escapada», de Lavinia Branişte, «Sebastian, ceilalţi şi-un cîine», de Mihai Radu, sau «O dimineaţă la vânătoare», de Ligia Ruscu, un roman senzaţional, nu rataţi această carte! De asemenea, aş vrea să mai amintesc «Şugubina», de Mircea DiacoMircea Diaconumul Robinson», de Radu Mareş", a completat directorul de promovare şi relaţii cu presa la Polirom şi Cartea Românească.

Şi editura Humanitas îi aşteaptă pe cititori cu oferte de neratat în cele cinci zile ale Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

"Editurile Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia vă aşteaptă la Bookfest în acest sfârşit de săptămână cu mai bine de 30 de lansări, toate volumele au reducere de 10%, la stand fiind peste 1.000 de titluri, iar ediţiile de colecţie se bucură de preţuri speciale", a declarat Gabriela Maaz, director de promovare la editura Humanitas.

Dintre evenimentele editurii la această ediţie Bookfest, Gabriela Maaz a menţionat câteva dintre cele mai importante, printre acestea numărându-se lansarea volumului "Stalinism pentru eternitate. O istorie politică a comunismului românesc", de Vladimir Tismăneanu, o întâlnire cu Neagu Djuvara, care va vorbi despre ediţia de colecţie a volumului "Civilizaţie şi tipare istorice", lansarea volumului "Muşte pe parbrizul vieţii", de Radu Paraschivescu, "Al patrulea zid", de Sorj Chalandon, ediţia de colecţia "Orbitor", de Mircea Cărtărescu, "Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei", de Antoaneta Ralian, "Ce-am făcut când am tăcut", de Andreea Esca, "Broaşte", de Mo Yan, "Miracolul. Despre neverosimila făptură a libertăţii", de Andrei Cornea, şi "Baricadele", de Andrei Crăciun. De asemenea, vor fi lansate noutăţi din colecţia "Memorii/ Jurnale", dar vor avea loc şi evenimente Humanitas Multimedia.

În ceea ce priveşte editura Curtea Veche Publishing, aceasta a pregătit pentru ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest oferte pentru toate categoriile de public şi reduceri semnificative.

"La standul Curtea Veche Publishing, avem anul acesta de Bookfest reduceri generale de până la 75%. De asemenea, avem o serie de cărţi care sunt bestseller ale editurii noastre şi se găsesc aici cu preţuri mici, începând de la 5, 6, 7 lei, deci reduceri considerabile, şi ne pregătim şi pentru o serie de lansări pentru cărţile noi care apar în sezonul acesta. Mâine (joi, n.r.) avem o lansare deosebită în prezenţa Danutei Wałęsa, soţia fostului preşedinte al Poloniei Lech Wałęsa, care îşi lansează cu această ocazia autobiografia. De asemenea, am pregătit trei ateliere de creativitate, lectură pentru copii. Ele vor avea loc joi, vineri şi duminică, toate sunt, evident, pe baza unor cărţi apărute la noi. Joi va avea loc un atelier pe marginea cărţii «Mandale dacice», iar vineri îi aşteptăm pe copii la un atelier de ilustraţie pe marginea cărţii «Domnişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul», scrisă de Adina Rosetti şi ilustrată de Cristiana Radu, iar duminică avem un atelier cu totul deosebit de teatrul cititorilor", a declarat Ioana Schiau, PR executive la Curtea Veche Publishing.

La cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se va desfăşura de miercuri până duminică, la Romexpo, dintre cele peste 300 de evenimente care vor avea loc, multe vor fi dedicate copiilor şi vor fi grupate sub titulatura de Bookfest Junior. Copiii sunt invitaţi să urmărească paşii galbeni pentru a ajunge la editurile care organizează evenimente pentru copii în cadrul târgului.

În acest sens, editura Litera a pregătit la standul propriu o zonă, denumită Litera Mică, unde a fost amenajată o secţiune specială Disney. Oferte sunt pregătite şi pentru adulţi, care se pot bucura de reduceri semnificative la cărţile editurii.

"Anul acesta, editura Litera îşi aşteaptă cititorii la Târgul Internaţional de Carte Bookfest cu reduceri cuprinse între 20 şi 70%. Având în vedere că editura Litera aniversează, anul acesta, 25 de ani de la înfiinţare, am pregătit o serie de promoţii speciale, cum ar fi fiecare al 25-lea cumpărător primeşte contravaloarea cărţilor înapoi. Tocmai ce am sărbătorit primul client, care a primit un voucher de valoarea cărţilor cumpărate. Pentru copii, avem reduceri, în special la seria cărţilor Disney, Disney Audiobook şi Disney English. O altă campanie pe care o avem - cumperi de 99 de lei şi primeşti cadou o carte de 30 de lei la alegere. Apoi, avem o serie de vouchere de 10 lei inserate în principalele publicaţii din România: vii cu acel voucher, cumperi de 50 de lei şi primeşti discount de 10 lei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Raluca Tîrnăuceanu, coordonator marketing al editurii.

La ediţia din acest an a Bookfest este prezentă şi editura Trei, care a pregătit reduceri de 30% la cărţile noi şi o serie de titluri la preţ fix, de 10 lei.

"La această ediţie a târgului de carte Bookfest, editura Trei vine cu o reducere de 30% la toate noutăţile editoriale şi cu o serie de 50, 60 de titluri la preţ fix de 10 lei. Dintre cele mai aşteptate cărţi pentru această ediţie sunt două titluri din colecţia noastră Young Fiction, colecţie dedicată adolescenţilor, mai exact «Jumătatea rea», de Sally Green, şi «De 19 ori Katherine», de John Green. De asemenea, cititorii noştri sunt interesaţi de noile titluri din seria Crime, seria de poliţiste nordice. Avem un nou titlu al Camillei Läckberg - «Făuritoarea de îngeri», un nou titlu al lui Pascal Bruckner - «Fiul cel bun», care este un roman autobiografic, iar domnul Pascal Bruckner va fi prezent pe 12 iunie la Bucureşti. Avem şi două lansări de carte, vineri şi sâmbătă. Vineri, avem lansarea volumului «Operaţiunea Serüven», scris de Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez din Bucureşti, carte scrisă împreună cu Arnaud Littardi, iar sâmbătă este lansarea volumului de poezie «Franceza un avantaj», al lui Mihai Duţescu", a declarat Teodora Ivan, PR manager al Grupului Editorial Trei.

Şi editura All oferă promoţii semnificative, unele cărţi fiind reduse de la 89,90 lei la 45 de lei, de la 199 de lei la 79 de lei, iar editura Art a pregătit cărţi la preţul de 8 lei.

La editura Nemira, cititorii pot găsi volume de Stephen King la preţ redus, editura pregătind reduceri de 30%. Volume cu preţuri de 5, 6 şi 15 lei se pot găsi şi la standul editurii Paralela 45. De asemenea, unele edituri au pregătit cărţi la preţul de 1 leu.

Şi editura Corint a pregătit oferte de neratat pentru această ediţie a Salonului Internaţional Bookfest, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

"Omul despre care se vorbeşte cel mai mult în aceste zile nu putea să lipsească din oferta editorială Corint. Este vorba de «Putin. Biografia interzisă», de Stanislav Belkovski. Cartea, deşi este scrisă de un rus, este interzisă în Rusia, din cauza descrierii mai puţin favorizantă şi romanţată al lui Putin. Îl descrie aşa cum l-a cunoscut, pentru că autorul, acum câţiva ani, era unul dintre apropiaţii cercului de cunoscuţi ai lui Putin şi atunci are informaţii din interior pe care le-a scris în carte aşa cum le-a văzut. O altă noutate este «Grace de Monaco. Povestea unei prinţese», scrisă de Jean Des Cars", a declarat Roxana Petrescu, PR manager editura Corint, despre oferta editurii din acest an, menţionând că cititorii sunt aşteptaţi cu noutăţi şi în colecţia de istorie.

Cât despre reduceri, aceasta a declarat: "Avem pachete de două-trei cărţi, pachetele ajung chiar şi la 60% din reducere din preţul iniţial al cărţii, dacă ar fi luate separat, avem reduceri pe colecţii, avem 40% reducere la o colecţie bestseller Corint Junior, avem o reducere de 35% la cărţile din bibliografie şcolară, avem 40% reducere la cărţile de vacanţă, de activităţi şi jocuri pentru vacanţă pentru copii de peste 6 ani".

Accesul la Bookfest, precum şi la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit. Programul de vizitare va fi, miercuri, joi şi duminică, de la 10.00 la 20.00, iar, vineri şi sâmbătă, de la 10.00 la 21.00.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediţia precedentă, aproximativ 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul "Trei ţări, aceeaşi limbă". La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici