BookLand mută cărţile de la metrou în tren

BookLand demarează o nouă etapă în procesul de a ridica, prin lectură, standardele de calitate a vieţii şi duce peste 60 de volume de literatură română şi universală în trenurile de călători de pe ruta Bucureşti-Galaţi.

440 afișări
Imaginea articolului BookLand mută cărţile de la metrou în tren

BookLand mută cărţile de la metrou în tren (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Primul tren care va oferi călătorilor plăcerea lecturii este garnitura Intercity IC 573, care va pleca de la linia 10 a Gării de Nord din Capitală, vineri, la ora 15.40, informează organizatorii.

CFR Călători împreună cu BookLand îşi propun să transforme mijloacele de transport feroviar în spaţii prietenoase faţă de cititori, care vor găsi în vagoane cărţi interesante şi vor putea, de asemenea, să-şi descarce gratuit pe telefon o carte electronică, acţiunea aducând "un plus de valoare transportului cu trenul", potrivit lui Ştefan Roşeanu, directorul general CFR Călători.

Printre cele 60 de titluri puse la dispoziţia călătorilor de pe ruta Bucureşti Nord-Galaţi de cele 30 de edituri partenere în proiect se numără "Cel mai iubit dintre pământeni", de Marin Preda (Editura Cartex 2000), "Codul bunelor maniere", de Nadine de Rothschild (Editura Ideea Europeană), "Hoţii de frumuseţe", de Pascal Bruckner ( Editura Trei), "India Picantă", de Patrichi Adelina (Editura Taj), şi "Încă o zi infectă", de Pierre Enckel (Editura Art).

Pentru că la primele două etape ale proiectului, desfăşurate în luna septembrie în mai multe autobuze RATB şi în garniturile de metrou, mai multe cărţi au dispărut - la RATB s-au furat 250 de volume, iar la Metrorex 60 -, organizatorii au decis ca de această dată să lege volumele cu lănţişor.

Lansată pe 15 aprilie 2012, din dorinţa de a ridica, prin lectură, standardele de calitate a vieţii, campania BookLand este una dintre cele mai ample iniţiative culturale din România.

Caravana BookLand este un inedit târg de carte, muzică, film şi jocuri, aflat la a doua ediţie, prezent în 39 de oraşe din ţară timp de 10 luni.

Conceptul BookLand este unul inovator atât prin formatul târgului, cât şi prin serviciile integrate puse la dispoziţia editurilor - logistică, vânzare, promovare.

La începutul lunii septembrie, echipa BookLand şi RATB le-au pregătit bucureştenilor o surpriză. În timpul nopţii au aşezat câte trei cărţi în 80 de autobuze de pe liniile centrale de circulaţie (331, 131, 123, 148, 149, 205 şi 182). În doar câteva zile, însă, cărţile au dispărut în proporţie de 80 la sută, potrivit organizatorilor acestui proiect. La jumătatea lunii septembrie BookLand s-a mutat la metrou, pe ruta Republica - Dristor şi retur şi a pus la dispoziţia călătorilor peste 60 de titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici