Braşov: Festival de muzică clasică şi omagiu sopranei Leontina Văduva

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră şi Arte „vibrate!festival” se va desfăşura, la Braşov, în perioada 19 - 26 iunie 2016.

259 afișări
Imaginea articolului Braşov: Festival de muzică clasică şi omagiu sopranei Leontina Văduva

Braşov: Festival de muzică clasică şi omagiu sopranei Leontina Văduva

„vibrate!festival” propune publicului, timp de opt zile, reîntâlnirea cu muzica de cameră interpretată de staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elveţia, Olanda, Spania, Italia şi România.

Fidel crezului enunţat de la prima ediţie – muzica clasică este accesibilă oricui şi se poate cânta în multe alte spaţii decât în cele obişnuite – „vibrate!festival” aduce muzica de cameră în locuri neconvenţionale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Braşovului. Astfel, publicul este invitat la concerte în locuri precum Sinagoga, Bastionul Ţesătorilor, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, situat în clădirea Rectoratului, o construncţie de secol XIX în stil neorenaşcentist cu picturi „sgraffito”, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Vibraţia muzicii se va face simţită şi la Ceainăria Tipografia sau în noua sală Kruhnen Musik Halle a Clubului Rockstadt. Nu vor lipsi, însă, nici spaţiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Braşov, fosta sală de cinematograf „Partizanul Roşu”.

Deschiderea „vibrate!festival” va avea loc la Aula Univesităţii „Transilvania”, în 19 iunie, unde studenţii sunt principalii invitaţi, intrarea este gratuită, iar concertul de închidere va avea loc în Bastionul al Ţesătorilor, duminică, 26 iunie. Sâmbătă, 25 iunie, la Biserica Neagră din Braşov, „vibrate!festival” vă invită la o seară specială – „Ave: Leontina Văduva 30 de ani în muzică”, dedicat sopranei Leontina Văduva cu ocazia împlinirii a 30 de ani de carieră internaţională.

„vibrate!festival 2016” continuă şi întâlnirile dintre arte începute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”. În Piaţa Enescu vor avea loc expoziţii, ateliere de Terapie prin Artă, seri de performance, la care sunt invitaţi elevi, copii de la centrele de plasament şi iubitorii de arte. În centrul Pieţei Enescu va fi amplasată pe toată durata festivalului „pianina vibrate!”, la care vor avea loc miniconcerte ale artiştilor, elevilor şi… trecătorilor. Vor fi în total 24 de evenimente muzicale şi artistice – concerte de muzică clasică şi cross¬over, expoziţii, ateliere, performance şi două masterclass¬uri de pian şi vioară.

Festival dedicat în special tinerilor, „vibrate!festival” este creat de tineri. Media de vârstă a artiştilor invitaţi este cuprinsă între 30 şi 35 de ani.

Biletele sunt disponibile pe www.biletebrasov.ro, la librăria „Şt. O. Iosif” din Braşov, Tipografia „Tea & Coffee House” (Postăvarului 1) şi la Biserica Neagră.

3 lei din preţul fiecărui bilet va fi donat bolnavilor incurabili aflaţi în grija Hospice-ului „Casa Speranţei”. La toate concertele, elevii, studenţii şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, vor avea intrarea gratuită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici