Bruce Springsteen va lansa în toamnă autobiografia "Born To Run", la care lucrează de şapte ani

Cântăreţul american Bruce Springsteen a dezvăluit că autobiografia "Born to Run", la care a lucrat timp de şapte ani şi care are ca temă copilăria sa în New Jersey şi formarea sa ca muzician în cadrul formaţiei E Street Band, va fi publicată în septembrie 2016.

214 afișări
Imaginea articolului Bruce Springsteen va lansa în toamnă autobiografia "Born To Run", la care lucrează de şapte ani

Bruce Springsteen va lansa în toamnă autobiografia "Born To Run", la care lucrează de şapte ani

Supranumit "Şeful", Bruce Springsteen îşi va lansa cartea de memorii în varianta clasică, dar şi în format audiobook şi e-reader pe 27 septembrie 2016. Se pare că muzicianul ar fi primit în avans pentru lansarea cărţii suma de 10 milioane de dolari, potrivit informţiilor oferite de New York Post.

Intitulată "Born to Run", cartea de memorii a vedetei rock de 66 de ani va fi publicată pe 27 septembrie de Editura Simon & Schuster, conform informaţiilor de pe site-ul oficial.

Nici Springsteen, nici staff-ul său nu au oferit detalii suplimentare despre suma substanţială de bani, dar surse din editură cred că, odată lansată, cartea că va deveni rapid un bestseller.

"Şeful" a început să scrie la această lucrare curând după ce a cântat la spectacolul competiţiei de fotbal american, Super Bow, ediţia din 2009, potrivit unor informaţii ale presei, optând să scrie despre viaţa sa cu "o candoare dezarmantă". Subiectul cărţii va trata copilăria sa din Freehold, New Jersey, începuturile sale ca muzician care cânta într-o trupă de bar din Asbury Park, până la formarea trupei E Street Band şi ascensiunea ei fulminantă, câştigând numeroase discuri de platină.

"Să scrii despre tine este o treabă amuzantă, dar într-un astfel de demers scriitorul face o promisiune către cititor: să-i arate ce gândeşte autorul. În aceste pagini, am încercat să realizez acest lucru", a declarat Springsteen.

"Aceasta este cartea la care speram", a declarat Jonathan Karp de la Editura Simon & Schuster, adăgând că: "Scriitorii se vor recunoaşte în povestea extrordinară de viaţă a lui Springsteen, la fel cum ne recunoştem pe noi înşine în cântecele sale".

"În Born to Run, Springsteen îşi descrie copilăria din Freehold, New Jersey, printre poezie, pericol şi întunericul care îi hrăneau imaginaţia. Acesta îşi povesteşte cu însufleţire strădania sa de a deveni muzician (...). Cu o candoare dezarmantă, acesta relatează pentru prima dată povestea luptei sale personale care a inspirat cele mai bune melodii şi ne arată de ce cântecul Born to Run înseamnă mai mult decât ne-am dat seama până acum", a mai declarat editorul cărţii muzicianului, citat de publicaţia Los Angeles Times.

Springsteen se gândise să termine şi să lanseze acest proiect acum doi ani, dar a decis să nu o facă din cauză că Neil Young şi Pete Townshend îţi scriau autobiografiile fix la acea dată.

Cântăreţul se află în prezent în turneul din America de Nord unde alături de E Street Band performează albumul dublu din 1980 "The River in its entirety every night".

Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, este cunoscut pentru popularizarea genului "heartland rock", inspirat de oraşul natal New Jersey. Supranumit "The Boss", Springsteen a lansat mai multe albume rock de succes, printre care "Born in the USA" şi "Born to Run", şi a vândut peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume. A fost recompensat cu 20 de premii Grammy, două Globuri de Aur şi un premiu Oscar. Este considerat unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului al XX-lea, iar, în 2004, revista Rolling Stone l-a inclus în topul celor mai mari 100 de artişti ai tuturor timpurilor, pe locul al 23-lea. În 2014, Bruce Springsteen şi-a lansat cel de-al 18-lea album de studio, rezultatul a zece ani de înregistrări, intitulat "High Hopes".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici