Bucharest metroART începe decorarea staţiei de metrou Piaţa Victoriei 1 cu proiectul Zebrula

Bucharest metroART, un proiect I Love Bucharest, debutează cu decorarea a trei bănci-zebre în staţia de metrou Piaţa Victoriei 1, în noaptea de 15 spre 16 martie.

86 afișări
Imaginea articolului Bucharest metroART începe decorarea staţiei de metrou Piaţa Victoriei 1 cu proiectul Zebrula

Bucharest metroART începe decorarea staţiei de metrou Piaţa Victoriei 1 cu proiectul Zebrula (Imagine: ilovebucharest.org)

Cele trei zebre sunt primele obiecte de artă care apar în peisajul staţiei de metrou, acestea fiind realizate cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România şi semnalizând Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti.

Cele trei obiecte de artă cu valoare utilitară adăugată reprezintă primul pas al celei de-a treia etape a proiectului Bucharest metroART, proiect din cadrul programului de artă publică participativă I Love Bucharest. Este organizat de Asociaţia din Pod, alături de partenerii următori: Fundaţia Mora, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Naţional de Geologie, METROREX SA, TimeOut Bucureşti.

Zebrula este proiectul conceput de Mara Patriche, artist vizual, şi reprezintă un prim eşantion al celor 10 proiecte de intervenţii artistice alese prin vot direct de către bucureşteni şi partenerii proiectului pentru decorarea staţiei de metrou, proces de selecţie care s-a desfăşurat în toamna anului 2008.

Artiştii I love Bucharest, împreună cu artişti invitaţi din Marea Britanie, au prezentat atunci publicului 23 de idei de intervenţii artistice pentru spaţiul metroului bucureştean. Proiectele au fost concepute plecând de la creaţiile micilor artişti, copiii, care au lucrat timp de trei săptămâni sub îndrumarea artiştilor profesionişti, surprinzând în creaţiile lor spiritul celor trei muzee naţionale din zona Piaţa Victoriei: Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Naţional de Geologie.

Proiectul începe transformarea staţiilor de metrou cu Piaţa Victoriei 1, care este una din cele mai tranzitate căi de acces către cele trei muzee de importanţă naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici