Bucureştiul devine capitala regională a culturii urbane, între 12 şi 14 august

Primul festival internaţional de cultură urbană din Europa Centrală şi de Est va avea loc, între 12 şi 14 august, în Parcul Tineretului din Bucureşti, informează organizatorii.

96 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul devine capitala regională a culturii urbane, între 12 şi 14 august

Bucureştiul devine capitala regională a culturii urbane, între 12 şi 14 august (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Denumit de organizatori "Street Heroes", evenimentul va conţine competiţii şi demonstraţii din toate segmentele recunoscute ale culturii urbane: graffiti, skateboarding, BMX, street art şi street dance. Cele 48 de echipe înscrise la concursuri se luptă pentru "supremaţie", pentru premii în bani şi pentru recunoaştere în faţa comunităţilor pe care le reprezintă. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai mari artişti urbani din lume, aflaţi pentru prima oară în România.

Totodată, seara vor intra în scenă DJ internaţionali care vor da startul la petreceri în aer liber, alături de demonstraţii ale celor mai cunoscute şcoli de barmani din Europa.

În prima zi a manifestării, 48 de echipe multidisciplinare se vor înfrunta pentru calificarea în semifinalele concursului. Demonstraţiile extreme de BMX, skateboarding şi street dance vor avea loc simultan între orele 13:00 - 18:00, fiecare într-o zonă special amenajată în Parcul Tineretului. Concursul de BMX este primul organizat la nivel profesionist în România şi implică sărituri şi slalomuri speciale, realizate doar cu bicicleta.

Competiţia de street art beneficiază de jurizare şi o sesiune demonstrativă din partea celei mai bune echipe de profil din lume: London Police. Fondată acum zece ani, London Police este în prezent cea mai bine cotată echipă de artişti urbani din lume, personajele desenate de ei devenind clasice. Englezii sunt invitaţi frecvenţi ai marilor galerii internaţionale care expun piese de street art şi se mândresc cu realizarea de desene în peste 35 de ţări.

Semifinalele se vor susţine în data de 13 august, urmând ca pe 14 august să fie decernate premiile festivalului.

Accesul în Parcul Tineretului, la festival, se va face începând cu ora 11:00. Un abonament pentru toate cele 3 zile costă 80 de lei. Biletele pentru fiecare zi în parte şi abonamentele vor fi în curând disponibile în reţeaua Eventim. La eveniment sunt aşteptate 10.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici