Bugetul BBC, diminuat cu 16% pe următorii şase ani

Bugetul anual al BBC, radiodifuzorul public britanic, va suferi o diminuare de 16% pe următorii şase ani, decizia făcând parte din măsurile de reformă bugetară anunţate miercuri de George Osborne, ministrul britanic al Finanţelor.

37 afișări
Imaginea articolului Bugetul BBC, diminuat cu 16% pe următorii şase ani

Bugetul BBC, diminuat cu 16% pe următorii şase ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bugetul BBC va fi îngheţat pe o perioadă de şase ani, corporaţia urmând să aibă anual un buget fix de 384 de milioane de euro.

Totodată, din acest buget, BBC va trebui să finanţeze serviciul radiofonic World Service, disponibil în peste 30 de limbi. Până la acest moment, World Service, serviciul BBC Monitor şi o parte a televiziunii galeze S4C erau finanţate de ministerul britanic al Afacerilor Externe.

Taxa TV, care aducea BBC venituri de 3,7 miliarde de euro, va fi şi ea îngheţată pe şase ani, rămânând fixată la valoarea de 166 de euro pentru fiecare gospodărie.

În total, tăierile impuse BBC se vor traduce printr-o reducere echivalentă cu 16% din bugetul său, pe şase ani.

"BBC a acceptat, de asemenea, să îşi reducă cheltuielile legate de oferta sa online", a mai precizat ministrul.

Sindicatele BBC au criticat conducerea corporaţiei, declarând că nu au apărat interesele companiei şi că aceste reduceri se vor traduce prin disponibilizări de personal.

Pe de altă parte, reţeaua S4C a anunţat că va contesta în instanţă decizia guvernului.

Reducerile de buget de la BBC se înscriu într-un plan de austeritate anunţat, miercuri, de guvernul conservator al lui David Cameron. Planul de austeritate vizează reducerea cheltuielilor publice cu 95 de miliarde de euro până în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici