Cannes 2011: O peliculă din Africa de Sud a câştigat premiul pentru cel mai bun film gay

Pelicula sud-africană "Skoonheid" de Oliver Hermanus, realizat în limba afrikaans, a câştigat, sâmbătă , Queer Palm - premiul pentru cel mai bun film ce tratează teme legate de homosexuali, bisexuali sau transsexuali, la Festivalul de la Cannes.

154 afișări
Imaginea articolului Cannes 2011: O peliculă din Africa de Sud a câştigat premiul pentru cel mai bun film gay

Cannes 2011: O peliculă din Africa de Sud a câştigat premiul pentru cel mai bun film gay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul, al cărui titlu înseamnă "frumuseţe", în afrikaans a rulat în secţiunea Un Certain Regard a festivalului de la Cannes.

"Am fost mişcaţi de acest film care tratează ura de sine, homofobia şi rasismul. «Skoonheid» este un film cutremurător, radical, o demonstraţie de cinema»" a spus preşedintele juriului care a acordat Queer Palm, Elisabeth Quin.

Pelicula spune povestea unui bărbat care trăieşte o viaţă liniştită şi banală, până când descoperă şi apoi încearcă să ascundă atracţia sa faţă de un alt bărbat.

Duminică seară va fi decernat celebrul Palme d'Or, marele premiu al Festivalului de la Cannes.

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară între 11 şi 22 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici