Cannes 2012: "Stremţ '89", de Anda Puşcaş, şi "Chefu'", de Adrian Sitaru, la Romanian Short Waves

Filmele "Stremţ '89", de Anda Puşcaş, şi "Chefu'", de Adrian Sitaru, se numără printre scurtmetrajele româneşti care vor fi prezentate la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, în programul Romanian Short Waves, informează site-ul evenimentului.

366 afișări
Imaginea articolului Cannes 2012: "Stremţ '89", de Anda Puşcaş, şi "Chefu'", de Adrian Sitaru, la Romanian Short Waves

Cannes 2012: "Stremţ '89", de Anda Puşcaş, şi "Chefu'", de Adrian Sitaru, la Romanian Short Waves

Producţiile vor fi prezentate în secţiunea Short Film Corner, care reuneşte scurtmetraje din mai multe ţări.

Romanian Short Waves include nouă scurtmetraje: documentarul "24 de găleţi, 7 şoareci, 18 ani", de Marius Iacob, "Hello Kitty", de Millo Simulov, "Numărătoarea manuală", de Daniel Sandu, "Fotografii de familie", de Andrei Cohn, "Stremţ '89", povestea Revoluţiei române într-un mic sat de munte, de Anda Puşcaş, "Wedding Duet", de Goran Mihailov, "Chefu'", de Adrian Sitaru, "Tatăl meu e cel mai tare", de Radu Potcoavă, şi "Lost Springs 2", de Andrei Dobrescu.

Anul acesta, Short Film Corner include colecţii de filme de la celebra şcoală din Lodz, cele mai bune scurtmetraje mexicane, precum şi scurtmetraje de la Academia de Film din Londra şi din Germania.

De asemenea, secţiunea prezintă un "pachet" de scurtmetraje ale unor regizori în curs de ascensiune, dar şi un segment dedicat "cinematografiilor lumii", cu pelicule din Madagascar, Tunisia, Vietnam, Brazilia, Palestina şi o coproducţie Franţa-Chile.

Anul acesta, România este reprezentată în competiţia oficială de filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu. Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după premiul Palme d'Or obţinut cu drama "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

"După dealuri" este scris şi regizat de Cristian Mungiu şi inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actriţe ieşence debutante în film, Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuţă (părintele) şi Dana Tapalagă (maica stareţă).

De asemenea, proiectul "Nu mă atinge-mă", de Adina Pintilie, a fost selecţionat pentru Atelierul 2012 al secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes, unde au fost alese 15 proiecte din 15 ţări, ale căror regizori vor participa la eveniment, între 18 şi 25 mai, în timp ce filmul de şcoală "Tabăra din Răzoare", în regia lui Cristi Iftime, a fost ales în secţiunea Cinéfondation.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 16 - 27 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici