CANNES 2014: Abbas Kiarostami, Joachim Trier, în juriul Cinéfondation şi al secţiunii de scurtmetraje

Regizorii Abbas Kiarostami (Iran), Noémie Lvovsky (Franţa), Daniela Thomas (Brazilia), Mahamat-Saleh Haroun (Ciad) şi Joachim Trier (Norvegia) formează juriul secţiunilor de scurtmetraje şi Cinéfondation ale ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes.

70 afișări
Imaginea articolului CANNES 2014: Abbas Kiarostami, Joachim Trier, în juriul Cinéfondation şi al secţiunii de scurtmetraje

Abbas Kiarostami (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, cineastul Abbas Kiarostami va fi preşedintele acestui juriu, care va decerna trei premii în secţiunea Cinéfondation, dedicată filmelor de şcoală.

Premiile secţiunii Cinéfondation vor fi anunţate pe 22 mai, în timpul unei ceremonii care va fi urmată de proiecţia filmelor câştigătoare.

Acelaşi juriu va desemna câştigătorul premiului Palme d'Or pentru scurtmetraj, care va fi decernat în timpul galei Festivalului de la Cannes, pe 24 mai.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici