Cannes 2014: Un film despre o bandă de fete de la periferia Parisului deschide Quinzaine des Réalisateurs - VIDEO

Lungmetrajul "Bande de Filles", regizat de Celine Sciamma, care prezintă aventurile unei bande de fete dintr-o periferie rău famată a Parisului, va deschide secţiunea Quinzaine des Réalisateurs (15 - 25 mai) de la Festivalul de Film de la Cannes, informează screendaily.com.

231 afișări
Imaginea articolului Cannes 2014: Un film despre o bandă de fete de la periferia Parisului deschide Quinzaine des Réalisateurs - VIDEO

Un film despre o bandă de fete de la periferia Parisului deschide Quinzaine des Réalisateurs 2014 (Captură video)

Edouard Waintrop, directorul artistic al acestei secţiuni paralele a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat peliculele selecţionate în Quinzaine des Réalisateurs într-o conferinţă de presă care a fost organizată în centrul Forum des Images din Paris, marţi.

Regizoarea filmului care va deschide Quinzaine des Réalisateurs, Celine Sciamma, a mai fost prezentă la Cannes cu drama "Water Lilies", care a avut premiera în secţiunea Un Certain Regard în 2007, dar este cunoscută pe plan internaţional în special pentru drama ei din 2011 "Tomboy", care a fost achiziţionată şi difuzată în 35 de ţări.

Filmul britanic "Pride", de Matthew Warchus, cu o distribuţie în care strălucesc Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine şi Andrew Scott, va închide secţiunea Quinzaine des Réalisateurs din 2014. Această comedie britanică prezintă alianţa neaşteptată încheiată în 1984 între un grup de mineri galezi aflaţi în grevă şi câţiva activişti pentru drepturile homosexualilor şi lesbienelor.

Printre celelalte prezenţe britanice se află "Queen and Country", de John Boorman, şi debutul în lungmetraj al lui Daniel Wolfe, intitulat "Catch Me Daddy".

Alte thrillere sunt apocalipticul "These Final Hours" regizat de australianul Zak Hilditch şi filmul "Cold In July" de Jim Mickle, care a avut premiera la Sundance la începutul acestui an.

Regizorul argentinian Diego Lerman revine în Quinzaine des Réalisateurs cu "Refugiado", un road-movie despre o mamă şi un fiu care sunt daţi afară din casa familiei.

Canadianul Stéphane Lafleur, ale cărui filme au fost proiectate la Toronto, Berlin şi Veneţia, îşi face debutul la Cannes în acest an cu filmul alb-negru "Tu Dors Nicole".

Prezenţa americană în această secţiune se face simţită prin "Whiplash", de Damien Chazelle, care a avut un mare succes la Sundance, relatând povestea unui tânăr toboşar care încearcă să se facă cunoscut în lumea jazz-ului.

Veteranul documentarist american Frederick Wiseman va reveni şi el pe Croazetă cu "National Gallery", un film despre operele de artă expuse la National Gallery din Londra.

Organizatorii au programat şi proiecţia unei versiuni restaurate a filmului din 1974 "The Texas Chain Saw Massacre" de Tobe Hooper.

Filmul "Alleluia" al belgianului Fabrice du Welz, despre criminalii în serie din 1940 Martha Beck şi Raymond Fernandez, care au ucis 20 de femei înainte de a fi capturaţi şi executaţi în anii '50, va fi la rândul său proiectat în această secţiune.

Ca şi la ediţiile precedente, prezenţa franceză va fi una consistentă în această secţiune.

Alături de "Bande de Filles", de Celine Sciamma, celelalte filme franceze sunt lungmetrajul de debut al regizorului Thomas Cailley, "Les Combattants", thrillerul poliţist "P'tit Quinquin", de Bruno Dumont, şi "Mange Tes Morts", regizat de Jean-Charle Hue.

Israelul va avea şi el două filme în această secţiune: drama despre un divorţ dintr-un tribunal rabinic "Gett - The Trial of Viviane Amsallem", de Ronit şi Shlomi Elkabetz, şi "Next To Her", de Asaf Korman, despre relaţia dintre două surori, dintre care una suferă de un retard mintal.

În Quinzaine des Réalisateurs au fost selecţionate şi două lungmetraje din Asia: "The Story Of Princess Kaguya", de Isao Takahata, deja lansat în Japonia, şi thrillerul "A Hard Day", al sud-coreeanului Seong-Hun Kim, despre un detectiv care este şantajat de martorul unui accident de automobil.

Tot marţi, organizatorii au anunţat şi scurtmetrajele selecţionate în ediţia de acest an a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs. În rândul acestora se remarcă scurtmetrajul românesc "Trece şi prin perete/ It can pass through the wall", o adaptare liberă după povestirea "În magazie", de A. P. Cehov, regizat de Radu Jude. Celelalte scurtmetraje selecţionate sunt: "8 Balles", de Frank Ternier, "A Caca Revolucoes", de Margarida Rego, "Cambodia 2099", de Daviy Chou, "In August", de Jenna Hasse, "Fragmenty", de Aga Woszczynska, "Guy Moquet", de Demis Herenger, "Jutra", de Marie-Josee Saint-Pierre, "Man on the chair", de Dahee Jeong, "Sem Coracao", de Nara Normande şi Tiao Tiao, "Torn", de Elmar Imanov şi Engin Kundag.

Quinzaine des Réalisateurs este o secţiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietăţii de expresie din cinematografia mondială. De-a lungul timpului, în secţiunea Quinzane des Réalisateurs au fost prezenţi regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc şi Jean-Pierre Dardenne.

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes se va desfăşura între 14 şi 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici