Cântăreaţa Mihaela Bustuchină Vlaicu lansează o carte şi un CD, vineri, la Bucureşti

Cântăreaţa Mihaela Bustuchină Vlaicu, care în prezent trăieşte în Franţa şi este neurolog la Spitalul Universitar Pitié-Salpêtrière din Paris, va lansa, vineri, la Bucureşti, cartea "Să locuieşti într-un cântec de pasăre" şi CD-ul "Caii mei albaştri".

1731 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Mihaela Bustuchină Vlaicu lansează o carte şi un CD, vineri, la Bucureşti

Cântăreaţa Mihaela Bustuchină Vlaicu lansează o carte şi un CD, vineri, la Bucureşti

Mihaela Bustuchină Vlaicu pregăteşte pentru publicul român o întâlnire cu muzica şi literatura, vineri, de la ora 17.00, la Centrul Cultural "Jean-Louis Calderon" din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul evenimentului, Mihaela Bustuchină Vlaicu îşi va lansa cartea "Să locuieşti într-un cântec de pasăre" şi CD-ul "Caii mei albaştri", care au apărut la Editura Favorit.

La eveniment vor participa şi scriitorii şi jurnaliştii Lucian Avramescu, Ion Andreiţă, Bogdan Ghiu şi Dan Gîju.

Pe parcursul dublei lansări, cântăreaţa Mihaela Bustuchină Vlaicu, în prezent neurolog la Spitalul Universitar Pitié-Salpêtrière din Paris, va interpreta la chitară "câteva piese de suflet din repertoriul de odinioară şi contemporan".

"Mai din întâmplare, Mihaela Bustuchină s-a apucat să cânte şi, date fiind cele spuse, nu e de mirare că a început să-şi alcătuiască singură muzica şi versul. A încântat o generaţie, dar cum visul ei era să ajungă studentă la facultatea de medicină, arzând acelaşi combustibil în cuptorul altei meserii, a devenit un neurolog cunoscut şi respectat. La fel, luând lucurile aşa cum sunt, a trăit cum se cuvine, mai curând mulţumitor, în România totalitară fără să năzuiască, după pilda atâtora, să părăsească o ţară unde era cunoscută şi apreciată, trimisă peste tot în lume să ducă altora jovialitatea unui tineret românesc care, slavă Domnului, a ştiut să-şi găsească bucurii într-o ţară necăjită. Şi cam tot din întâmplare Mihaela Bustuchină-Vlaicu s-a găsit, după 1989, în Occident unde a rămas mai degrabă pentru că... aşa s-a întâmplat - deşi a simţit de la bun început putreziciunile din jur: « recunoşteam fapte din ceauşism», «este dificil de suportat această teribilă campania de «rentabilizare» cu orice preţ, în care fiecare trebuie să lucreze din ce în ce mai mult, în care cifrele contează mai mult decât fiinţa umană...», «colapsul teribil de cultură din Franţa… », etc", scrie Virgil Tănase, în prefaţa cărţii cântăreţei Mihaela Bustuchină Vlaicu.

Mihaela Bustuchină Vlaicu, o cunoscută interpretă de muzică folk din anii '70 - '80, este născută în 1957, în comuna Crâmpoia, judeţul Olt. Trăieşte în Franţa din 1992.

Este doctor în Ştiinţe medicale, neurolog la Spitalul Universitar Pitié-Salpêtrière, Paris, cel mai mare spital din Europa.

Totodată lucrează ca cercetător la IHU-ICM (L'Institut Hospitalo-Universitaire et L'Institut du Cerveau et de la Moelle Épinière, Institutul pentru creier şi măduva spinării), în unitatea de neurogenetică, Paris, recent fiind integrată în echipa Institutului National de Sănătate şi Cercetare Medicală (INSERM) şi cea a Institutului de Cercetări Biomedicale Mondor (IMRB).

Are o bogată activitate academică, pe care a început-o în România la Institutul de Medicină şi Farmacie (în prezent Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucureşti) şi a continuat-o în Franţa, la Facultatea de Medicină Pierre et Marie Curie, Paris, Facultatea de Medicină René Descartes, Paris, Facultatea de Ştiinţe Farmaceutice şi Biologice, Paris, şi Universitatea Paris-Est Créteil.

Mihaela Bustuchină Vlaicu este membru al Societăţii Franceze de Neurologie, membru al Comitetului ştiinţific pentru studii privind epilepsia, sub egida Societăţii Franceze de Neurochirurgie şi a Ligii Franceze împotriva epilepsiei etc. Experienţa sa în special în domeniul epilepsiei este recunoscută pe plan naţional şi internaţional.

În paralel cu activitatea clinică şi de cercetare, începând cu anul 2000, ea a realizat şi prezentat la Radio France International emisiunea în limba română "Magazin medical", în colaborare cu jurnalistul Ion Stănică.

A publicat numeroase articole în domeniul neurologiei, neurochirurgiei şi neurogeneticii în prestigioase reviste de specialitate.

În 2015, a debutat în domeniul literar, în volumul colectiv "L'accident de Ménilmontant" (Editura Classiques Garnier, Paris, semnând capitolul 4 - "Neurologie. À la frontière d’un rêve/ Neurologie. La frontiera unui vis").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici