Caravana filmelor TIFF aduce şapte proiecţii la Grădina de Vară Capitol din Timişoara - VIDEO

Caravana filmelor TIFF aduce, în perioada 6-12 august, şapte proiecţii la Grădina de Vară Capitol din Timişoara, unde cinefilii vor putea viziona, între altele, producţiile "Black Sea", "Wild" şi "Comoara", transmite corespondentul MEDIAFAX.

1175 afișări
Imaginea articolului Caravana filmelor TIFF aduce şapte proiecţii la Grădina de Vară Capitol din Timişoara - VIDEO

Caravana filmelor TIFF aduce şapte proiecţii la Grădina de Vară Capitol din Timişoara (Imagine: Dan Tautan / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatori, Caravana Filmelor TIFF aduce la Timişoara şapte filme, proiecţiile urmând să înceapă la ora 21.30, în Grădina de Vară Capitol din municipiu, iar intrarea va fi liberă.

Astfel, joi seară, timişorenii îl vor putea vedea pe Jude Law în "Marea Neagră / Black Sea", regizat de Kevin Macdonald. Filmul este un thriller în care un fost căpitan de submarin, întruchipat de Law, este angrenat în căutarea unei comori aflate pe fundul Mării Negre.

Vineri, va fi proiectat filmul "Sălbăticie / Wild", inspirat de o poveste reală şi regizat de Jean-Marc Vallée după un scenariu semnat de celebrul scriitor Nick Hornby. Reese Witherspoon şi Laura Dern au fost nominalizate la Oscar pentru performanţele lor. O tânără aflată în prag de divorţ şi marcată de moartea mamei începe o călătorie de 1.500 de kilometri, pe jos şi de una singură, pe un drum montan ce uneşte nordul Statelor Unite de graniţa cu Mexicul.

Sâmbătă, timişorenii vor avea ocazia să vadă "Trash / Gunoi", în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule "Vagabondul milionar". Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry şi-a câştigat renumele cu filme ca "Billy Elliot", "The Hours" şi "The Reader", toate intrate în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film. Filmul a avut peste 2.000 de spectatori în închiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în iunie.

"Comoara", în regia lui Corneliu Porumboiu, distins la Cannes cu premiul "Un Certain Talent" al secţiunii "Un Certain Regard" şi cu Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF, va fi proiectat în aer liber duminică. Savuroasa comedie spune povestea lui Costi (Cuzin Toma), care se oferă să-şi ajute vecinul atunci când acesta îi propune să caute împreună o comoară pe care străbunicul său ar fi îngropat-o în curtea casei.

O comedie savuroasă, "Familia Belier / Famille Belier" de Eric Lartigau, va fi proiectată în 10 august. Pelicula a avut un succes extraordinar în Franţa, unde a înregistrat un record de peste şapte milioane de spectatori şi a avut şase nominalizări la Premiile César. În Familia Belier, toţi sunt surdo-muţi în afară de Paula, care are 16 ani şi reprezintă legătura familiei cu lumea. Într-o zi, la sugestia profesorului de muzică, decide să se înscrie la un mare concurs, însă familia ei nu este chiar încântată de această idee.

Favoritul publicului la TIFF va putea fi vizionat la Timişoara în 11 august. "Despre oameni şi oi / Rams", regizat de Grímur Hákonarson, a câştigat şi Premiul Special al Juriului la TIFF, după ce a fost premiat la Cannes. Filmul danez spune povestea emoţionantă a doi fraţi care nu şi-au spus o vorbă timp de patru decenii, dar pentru care totul se schimbă când trebuie să salveze ce au mai scump pe lume: oile.

Proiecţiile Caravanei TIFF se vor încheia în 12 august cu "De ce eu?", în regia lui Tudor Giurgiu. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin şi a adus peste 57.000 de spectatori în cinematografe. Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, în condiţii suspecte. Emilian Oprea joacă rolul principal, alături de Mihai Constantin, Andreea Vasile şi Dan Condurache.

Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 oraşe din ţară. Proiectul aduce în atenţia publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar şi câteva dintre cele mai noi pelicule româneşti ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecţii.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici