"Caricaturistes, fantassins de la démocratie", produs de Radu Mihăileanu, la Festivalul Filmului Francofon de la Viena - VIDEO

Documentarul "Caricaturistes, fantassins de la démocratie", regizat de Stéphanie Valloatto şi produs de Radu Mihăileanu, va fi proiectat, sâmbătă, la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Filmului Francofon de la Viena.

54 afișări
Imaginea articolului "Caricaturistes, fantassins de la démocratie", produs de Radu Mihăileanu, la Festivalul Filmului Francofon de la Viena - VIDEO

"Caricaturistes, fantassins de la démocratie", produs de Radu Mihăileanu, la Festivalul Filmului Francofon de la Viena

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, sâmbătă, de la ora 15.45, documentarul "Caricaturistes, fantassins de la démocratie" va fi proiectat în cadrul Festivalului Filmului Francofon de la Viena.

Renumitul cineast Radu Mihăileanu semnează scenariul alături de regizoarea Stéphanie Valloatto, fiind şi producătorul documentarului realizat în 2014.

"Caricaturistes, fantassins de la démocratie" a fost difuzat pe 9 ianuarie de postul de televiziune France 3, în semn de omagiu faţă de victimele atacului terorist de la sediul din Paris al publicaţiei Charlie Hebdo.

Filmul prezintă 12 caricaturişti înarmaţi doar cu creionul, în lupta lor pentru democraţie şi pentru dreptul la liberă exprimare. Personajele provin din diferite colţuri ale lumii: Algeria, Burkina Fasso, China, Coasta de Fildeş, Israel, Palestina, Rusia, Statele Unite ale Americii, Tunisia şi Venezuela.

Documentarul suprinde viaţa lor cotidiană - între ameninţări şi adulaţie - şi examinează graniţa dintre toleranţă şi libertatea de gândire şi de expresie. Lungmetrajul a fost prezentat în secţiunea Les Séances Spéciales a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes în 2014 şi nominalizat la premiile César 2015, la categoria "cel mai bun film documentar".

"Caricaturistes, fantassins de la démocratie" a fost inclus în programul Festivalului Filmului Francofon la propunerea Institutului Cultural Român (ICR) de la Viena.

Cineastul francez de origine română Radu Mihăileanu a primit în 2014 titlul de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din partea ministrului francez al Culturii, Aurélie Filippetti.

Cea de a 17-a ediţie a Festivalului Filmului Francofon de la Viena are loc între 15 şi 23 aprilie la Votivkino. Iubitorii filmului francofon sunt invitaţi să vizioneze pe parcursul celor nouă zile de festival o selecţie a celor mai noi producţii din Belgia, Franţa, Canada şi Elveţia.

Totodată, sâmbătă, începând cu ora 22.00, seara va fi dedicată scurtmetrajelor. Filmele vor fi prezentate cu subtitrare în limba germană sau engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici