Carlos Mendo, cofondatorul cotidianului El Pais, a murit

Jurnalistul Carlos Mendo, cofondator al cotidianului El Pais în 1972, a decedat, luni, după o îndelungată suferinţă, informează publicaţia spaniolă în ediţia online.

81 afișări
Imaginea articolului Carlos Mendo, cofondatorul cotidianului El Pais, a murit

Carlos Mendo, cofondatorul cotidianului El Pais, a murit (Imagine: www.elpais.com)

După ce a absolvit cursurile facultăţii de jurnalism, Carlos Mendo şi-a început cariera la agenţia de presă spaniolă EFE în 1958, iar apoi a lucrat pentru agenţia United Press International (UPI) în calitate de corespondent al acesteia la Roma şi, în 1962, a fost numit director al biroului din Spania al agenţiei.

Director administrativ al agenţiei EFE din 1965 până în 1969, Carlos Mendo a contribuit la dezvoltarea acestei agenţii pe plan internaţional, susţinând deschiderea a peste 20 de birouri în America Latină, Europa, Africa şi Filipine.

În ianuarie 1972, Carlos Mendo a făcut parte din echipa de jurnalişti care au înfiinţat cotidianul El Pais şi a fost corespondentul la Londra al acestei publicaţii, coordonând apoi departamentul internaţional şi deschizând, în 1989, un birou în Statele Unite.

El Pais este cel mai mare cotidian din Spania, având un tiraj zilnic de aproape 400.000 de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici