Cartoon Network în 2011: producţii în premieră, lansarea aplicaţiei Toonix şi un show live Ben 10

Premiere ale unor producţii originale, precum serialul "Generator Rex" şi filmul "Firebreather", lansarea aplicaţiei Toonix şi show-ul live "Ben 10 Revolta lui VilEon" se numără printre planurile televiziunii Cartoon Network în acest an, în România.

1894 afișări
Imaginea articolului Cartoon Network în 2011: producţii în premieră, lansarea aplicaţiei Toonix şi un show live Ben 10

Cartoon Network în 2011: producţii în premieră, lansarea aplicaţiei Toonix şi un show live Ben 10

Turner Broadcasting System (TBS) şi-a anunţat planurile pentru România joi seară, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment la care au participat Andreea Spasova, Marketing Manager al Turner pentru Europa Centrală şi de Est şi Benelux, şi Cristina Valasutean, manager de distribuţie pentru România al Turner.

Seriale noi de desene animate, filme în premieră şi evenimente organizate la Bucureşti se numără printre proiectele TBS pentru televiziunile Cartoon Network, Boomerang şi Turner Classic Movies (TCM), în acest an, după cum au anunţat Andreea Spasova şi Cristina Valasutean.

Astfel, printre producţiile originale pe care Cartoon Network le va difuza în acest an se numără "Generator Rex", un serial care va avea premiera în februarie. Serialul prezintă aventurile lui Rex, un băiat de 15 ani, căruia îi plac maşinile, muzica şi fetele. Deşi pare un băiat obişnuit, Rex îşi poate aduce pumnii la mărimea unor bolovani, îşi poate lua zborul într-o secundă dacă îşi activează propulsorul de la spate, iar picioarele lui se pot transforma într-o motocicletă.

În plus, luna martie le va aduce fanilor Cartoon Network alte două premiere: noua serie "Bakugan: Invadatorii Gundaliani" şi "Ben 10 Ultimate Alien". Totodată, show-ul live "Ben 10 Revolta lui VilEon (The Rise of VilEon)" va fi organizat şi în România în noiembrie - decembrie.

"Adventure Time!" este un alt serial original Cartoon Network, care va avea premiera în luna mai. Serialul, nominalizat la premiile Emmy, spune povestea lui Finn, un băiat de 12 ani, şi a lui Jake, câinele său de 28 de ani care deţine puteri miraculoase. Cei doi cutreieră împreună tărâmul Ooo în căutarea aventurilor.

Printre noutăţile anului la Cartoon Network se numără şi a treia serie din "Star Wars: Clone Wars" (în aprilie), "The Amazing World of Gumball" (prima producţie europeană Cartoon Network, care va fi difuzată din noiembrie), "The Regular Show" (în noiembrie), precum şi o nouă porţie de aventuri cu Scooby în "Scooby Doo: Mystery Inc." (în septembrie).

Totodată, în decembrie, Cartoon Network va prezenta filmul "Firebreather", prima producţie proprie CGI (computer-generated imagery). Generat în totalitate pe calculator, "Firebreather" este un desen animat de acţiune ce prezintă bătălia dintre două lumi, în care monştrii împânzesc Pământul şi secretele trecutului sunt dezvăluite. În centrul acţiunii se află tânărul Duncan, care luptă pentru a-şi găsi locul în lume, fiind jumătate Kajiu (dragon), jumătate om. Bazat pe seria de benzi desenate semnată de Phil Hester şi Andy Kuhn, desenul animat "Firebreather" este regizat de Peter Chung ("Aeon Flux").

În cea de-a doua parte a anului, vizitatorii site-urilor Cartoon Network din Europa vor avea acces la aplicaţia Toonix. Această funcţie permite crearea avatarurilor care îi vor reprezenta pe copii în lumea virtuală Cartoon Network. Toonix-urile au apărut în America de Sud în 2008 şi sunt marcă înregistrată Cartoon Network. De la momentul lansării şi până în prezent au fost create peste opt milioane de Toonix-uri.

Potrivit reprezentanţilor Turner, Cartoon Network este cea mai populară televiziune pentru băieţi din România, pentru al treilea an consecutiv, generând o medie de 4,03 rating (21% share) şi ocupând primul loc în topul programelor concurente, atingând un procent de 75,2% din băieţii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 15 ani (868.000 de persoane). În total, în 2010, canalul a fost urmărit de 1,65 milioane de copii (71,5%) cu vârsta cuprinsă între 4 şi 15 ani.

În ceea ce priveşte postul pentru copii Boomerang, planurile companiei Turner se concentrează în 2011 pe Garfield. Al doilea sezon din aventurile acestuia va începe în martie la Boomerang. Totodată, din ianuarie, la Boomerang, "Familia Addams" îi amuză pe cei mici cu morbidul lor simţ al umorului. Această serie de desene animate este cea de-a patra adaptare a personajelor inspirate din benzile desenate create de Charles Addams.

Totodată, în 2011, vor fi organizate şi în România premiile Boomerang pentru cele mai iubite animale, dedicate posesorilor de animale de companie.

Audienţa Boomerang a ajuns la 3,6 milioane de telespectatori în urma lansării televiziunii pe cablu analog şi digital în reţeaua RCS&RDS, în ianuarie 2010, conform reprezentanţilor Turner.

Pe de altă parte, TCM - o altă televiziune din portofoliul Turner - va continua să-şi extindă colecţia de filme anul acesta şi va difuza o serie de sezoane tematice, precum cel care va rula în februarie - "Sezonul premianţilor" (o săptămână dedicată filmelor care au primit, de-a lungul timpului, cele mai multe premii Oscar, printre care "Ocolul Pământului în 80 de zile", "Key Largo", "Un american la Paris", "Ben-Hur" şi "Casablanca". Printre sezoanele acestui an se mai numără "Zeiţele ecranului" (1-31 martie), "Ziua nunţii" (29 aprilie), "Westernurile" (în mai), "UEFA Euro" (în iunie) şi "New York, New York" (în septembrie).

Turner Broadcasting System Europe oferă unele dintre cele mai de succes şi mai cunoscute branduri la nivel mondial în domeniul ştirilor şi al entertainment-ului - CNN, Cartoon Network, TCM, Boomerang şi Adult Swim -, în 100 de ţări din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Pe lângă programele de televiziune, TBS lucrează şi la dezvoltarea brandurilor sale prin internet, broadband sau wireless, DVD, e-commerce, merchandising, cinema, publishing şi toate celelalte platforme disponibile. Turner Broadcasting System Europe Limited aparţine concernului Time Warner.

Turner se află pe piaţa TV din România din 1999, odată cu lansarea Cartoon Network şi TCM. În iulie 2008, compania Turner a deschis un birou la Bucureşti, numind-o pe Cristina Valasutean în funcţia de manager de distribuţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici