Casa Regală neagă dezvăluirile monahului Caliopie despre starea Regelui Mihai: Afirmaţiile sunt false

Casa Majestăţii Sale a luat cunoştinţă cu dezamăgire de afirmaţiile şi speculaţiile apărute în câteva publicaţii, legate de starea de sănătate a Regelui Mihai I şi atestă că declaraţiile Protosinghelul Caliopie sunt neadevărate, se arată într-un comunicat de presă.

3177 afișări
Imaginea articolului Casa Regală neagă dezvăluirile monahului Caliopie despre starea Regelui Mihai: Afirmaţiile sunt false

Casa Regală neagă dezvăluirile monahului Caliopie despre starea Regelui Mihai: Afirmaţiile sunt false

La Palatul Episcopal din Curtea de Argeş, Principele Radu a răspuns la o întrebare legată de sănătatea Majestăţii Sale, spunând că Regele este într-o stare de fragilitate care, datorită vârstei şi diagnosticelor Majestăţii Sale, se accentuează. Orice alte afirmaţii, speculaţii sau supoziţii sunt neadevărate, se arată în comunicatul transmis de Casa Regală.

"Majestatea Sa are actualmente o stare de sănătate stabilă. Regele este într-un moment de mare durere sufletească, dar se află înconjurat de dragostea şi respectul tuturor şi este îngrijit cu impecabil profesionalism de medicii curanţi. Orice schimbare în starea de sănătate a Regelui Mihai va fi obiectul unui buletin de sănătate transmis public, aşa cum Biroul de Presă a făcut de fiecare dată. Familia Regală şi românii continuă să se găsească, în aceste zile, în doliu după pierderea Reginei Ana.", au declarat reprezentanţii Casei Regale.

Protosinghelul Caliopie, responsabilul pentru Catedrala Regală de la Curtea Argeş, a vorbit, într-un interviu pentru presa locală, despre scenariul înmormântării regelui Mihai, precizând că principele Radu Duda i-a transmis că starea de sănătate a fostului suveran este într-o continuă degradare.

Responsabilul pentru construcţii şi probleme de patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului a declarat, pentru Jurnalul de Argeş, că încă din toamna anului trecut s-au făcut scenarii pentru înmormântarea unui membru marcant al Casei Regale, toată lumea crezând că este vorba de rege.

“Vă spun sincer că un scenariu am făcut pentru unul din membrii marcanţi ai Casei Regale, fie regele, fie regina. După semnalele date, noi am crezut că acest scenariu se va adresa regelui. S-a întâmplat cum ştiţi. Am făcut anumite scenarii încă din toamna anului trecut”, a declarant Caliopie.

Protosinghelul Ichim Caliopie a mai afirmat că principele Radu Duda i-a transmis că starea de sănătate a regelui Mihai este într-o continuă degradare, existând posibilitatea ca acesta să moară până la sfârşitul acestui an sau până la începutul anului viitor. Acest lucru, mai spune reprezentantul Arhiescopiei Argeşului şi Muscelului, poate fi intuit şi prin prisma faptului că regele nu a putut participa la înmormântarea reginei Ana.

“Am vorbit chiar eu personal cu principele Radu care mi-a explicat că starea de sănătate a regelui este într-o continuă degradare. Adică posibilităţile fizice scad pe zi ce trece. El nu poate să estimeze în mod concret, pentru că nu poate să o facă, când va fi acest deznodământ. Dar semnalele nu sunt pozitive aşa încât, din nefericire, anul acesta poate să se încheie şi cu celălalt eveniment. Dacă nu anul acesta, atunci poate la începutul anului următor. Nu ştim exact. Până la urmă, noi credem în Dumnezeu şi Dumnezeu este cel care hotărăşte. Este şi de intuit treaba asta, având în vedere că regele nu a putut să participe la evenimentul major, ultim din viaţa femeii iubite şi a mamei copiilor lui. Am convingerea că dacă ar fi putut cu adevărat să participe la acest eveniment, cu siguranţă Regele Mihai participa”, a mai spus Caliopie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici