Caseta din argint în care a fost păstrată inima Reginei Maria va fi expusă la Suceava

Caseta din argint în care a fost păstrată inima Reginei Maria va fi expusă pentru prima dată la Muzeul de Istorie Suceava, în cadrul expoziţiei "România din inima Reginei Maria", care va fi inaugurată în 10 mai şi va mai cuprinde şi o sută de medalii şi monede britanice.

261 afișări
Imaginea articolului Caseta din argint în care a fost păstrată inima Reginei Maria va fi expusă la Suceava

Caseta din argint în care a fost păstrată inima Reginei Maria va fi expusă la Suceava

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, joi, că expoziţia "România din inima Reginei Maria", organizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României, doreşte să ofere publicului o evocare asupra vieţii Reginei Maria.

Ursu a spus că expoziţia cuprinde caseta din argint în care a fost păstrată inima Reginei Maria, piesa de referinţă a expoziţiei, mărturii despre ţara sa de origine, Marea Britanie, şi despre vizita acesteia în SUA şi Canada.

El a mai spus că vor fi expuse, în premieră, o sută de medalii şi monede britanice din colecţia muzeului, piese care ilustrează ascensiunea princiară a Reginei Maria, dar şi imaginea imperiului britanic.

Directorul Muzeului Bucovinei a precizat că în expoziţie sunt prezente şi piese provenite din colecţii private, respectiv fotografii şi documente recent publicate, legate de vizita Reginei Maria în SUA şi Canada, în toamna anului 1926.

Expoziţia "România din inima Reginei Maria" va fi deschisă în perioada 10-20 mai, la Muzeul de Istorie din Suceava.

Caseta din argint în care a fost păstrată timp de câteva decenii inima Reginei Maria a fost depusă, conform dorinţei sale, în Capela Stella Maris din Balcic, în anul 1938.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici