Câştigătorul Concursului Enescu la secţiunea Vioară, desemnat joi seară, pe scena Ateneului Român

Câştigătorul Concursului Internaţional "George Enescu" la secţiunea Vioară va fi desemnat joi seară, în urma unei serii de trei concerte extraordinare alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", desfăşurate pe scena Ateneului Român din Capitală.

154 afișări
Imaginea articolului Câştigătorul Concursului Enescu la secţiunea Vioară, desemnat joi seară, pe scena Ateneului Român

Câştigătorul Concursului Enescu la secţiunea Vioară, desemnat joi seară, pe scena Ateneului Român

Din programul serii fac parte "Concert în Re major op.35 pentru vioară şi orchestră", de Piotr Ilici Ceaikovski, şi "Concertul în re minor op.47", de Jean Sibelius, informează organizatorii evenimentului.

Publicul va putea intra la concerte chiar dacă nu are rezervare, în limita locurilor disponibile, sau va putea asculta concertele live pe ecranul amplasat în faţa Ateneului Român, fiind 100 de locuri disponibile pe scaune, precum şi în faţa televizorului, prin transmisia asigurată de TVR 2. De asemenea, transmisia live este asigurată pe site-ul festivalului, www.festivalenescu.ro.

Trei tineri violonişti îşi dispută şansa la a câştiga Concursul Enescu, secţiunea Vioară, joi, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Wonhee Bae (Coreea de Sud), Fedor Roudine (Franţa) şi violonistul de origine română stabilit în Germania Ştefan Tarara vor interpreta în faţa juriului şi a publicului, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta lui Daisuke Soga, dirijor rezident al Orchestrei Tokyo New City.

Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.

Programul complet al serii de la Ateneul Român şi ordinea în care concurenţii intră în concurs este următoarea: de la 19.00 la 20.25, Wonhee Bae (Coreea de Sud) va interpreta P.I. Ceaikovski - "Concertul în Re major op. 35 pentru vioară şi orchestră", urmat de Fedor Roudine (Franţa), care va intepreta J. Sibelius - "Concertul în re minor op. 47 pentru vioară şi orchestră". Apoi va urma o pauză de 15 minute. De la 20.40 la 21.20, va interpreta Ştefan Tarara (Germania) - P.I. Ceaikovski - "Concertul în Re major op. 35 pentru vioară şi orchestră", după care va urma o pauză de 10 minute. De la 21.30 până la 21.50 va avea loc ceremonia de decernare a premiilor.

Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu oferă laureaţilor secţiunii de vioară posibilitatea de a fi invitaţi la unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale, Festivalul de la Ravello, ediţia 2015. De asemenea, odată cu câştigarea concursului, violoniştii au oportunitatea de a studia un masterclass la Academia de Muzică din Viena şi la Kronberg Academy.

Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici