Câştigătorul secţiunii Violoncel a Concursului Enescu 2014, desemnat duminică seară, la Ateneu

Câştigătorul secţiunii Violoncel a Concursului Internaţional "George Enescu" va fi desemnat duminică seară, în urma unei serii de trei concerte extraordinare pe care finaliştii le vor susţine alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", pe scena Ateneului Român din Bucureşti.

191 afișări
Imaginea articolului Câştigătorul secţiunii Violoncel a Concursului Enescu 2014, desemnat duminică seară, la Ateneu

Câştigătorul secţiunii Violoncel a Concursului Enescu 2014, desemnat duminică seară, la Ateneu

În program vor fi "Concertul pentru Violoncel şi Orchestră în mi minor op.85", de Edward Elgar, "Concertul Nr. 1 pentru Violoncel şi Orchestră", de Dmitri Şostacovici , şi "Concertul în si minor pentru Violoncel şi Orchestră op.104", de Antonín Dvořák.

Trei tineri violoncelişti îşi dispută şansa de a câştiga Concursul Enescu, secţiunea Violoncel, duminică seară, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii), Eun-Sun Hong (Coreea de Sud) şi Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii) vor evolua în faţa juriului şi a publicului alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta lui Ovidiu Bălan, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori de tradiţie est-europeană.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.

De asemenea, 100 de locuri în aer liber sunt disponibile pentru public în faţa Ateneului Român unde finala de Violocel a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Astfel, de la 19.00 la 20.25, Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii) va interpreta "Concertul pentru Violoncel şi Orchestră în mi minor op.85", de Edward Elgar, iar Eun-Sun Hong (Coreea de Sud) - "Concertul Nr. 1 pentru Violoncel şi Orchestră", de Dmitri Şostacovici.

Totodată, de la 20.40 la 21.20, Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii) va prezenta "Concertul în si minor pentru Violoncel şi Orchestră op.104", de Antonín Dvořák.

Cerenomia de decernare a premiilor se va desfăşura între 21.30 şi 21.50.

Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu oferă laureaţilor Secţiunii de Violoncel oportunitatea de a studia în cadrul unui masterclass la Academia de Muzică din Viena şi la Kronberg Academy.

Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici