Cât valorează ceasul de mână legendar, purtat de Regele Mihai timp de zeci de ani - FOTO

Elegantul accesoriu a fost observat pentru prima oară într-o fotografie din tinereţea monarhului.

5697 afișări
Imaginea articolului Cât valorează ceasul de mână legendar, purtat de Regele Mihai timp de zeci de ani - FOTO

Cât valorează ceasul de mână legendar, purtat de Regele Mihai timp de mai mulţi ani

Ani de zile s-au ţesut legende în jurul său, dar abia de curând misterul acestui accesoriu a fost lămurit. Acum, după decesul Regelui, publicaţia Bloomberg dedică un editorial ceasului Regelui Mihai I al României, textul fiind preluat din Hodinkee, cea mai mare bază de date şi povestiri despre ceasuri din întreaga lume, scrie ONE.

Potrivit articolului semnat de Stephen Pulvirent, ceasul în cauză este un Patek Philippe ref 1518, primul ceas automatic cu calendar produs în serie.

"Despre acest model s-au scris cărţi întregi şi pasionaţii pot să le consulte. Modelul a fost produs doar câţiva ani, păstrându-se destul de puţine exemplare funcţionale. Preţul din anii ’40 era de 2.400 de franci elveţieni, dar licitaţiile din ultimii ani au ridicat preţul la 1,5 milioane de franci.

Pentru o lungă perioadă de timp, singura dovadă a existenţei sale a fost o fotografie a tânărului monarh în uniforma sa militară, care purta cu mândrie la mână un 1518. Deoarece fotografia este alb-negru (evident), este imposibil să spui din ce metal este făcut ceasul. Acest lucru a născut speculaţiile că ceasul Regelui Mihai este unul dintre cele numite ”două tonuri” ale modelului 1518. De zeci de ani, acest lucru a ajuns să fie considerat ca adevărat în comunitatea colectorilor. Mihai a continuat să poarte ceasul şi nu a manifestat niciun interes să vorbească public despre el sau să-l vândă.”

Ceasuri 1518 erau din aur galben, aur roşu, platină sau oţel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici