Câţi prieteni ai pe Facebook? Ai putea suferi de singurătate

Tinerii care îşi petrec foarte mult timp pe Facebook au din ce în ce mai multă nevoie de afecţiune şi simt nevoia unui contact fizic, arată un studiu realizat în Marea Britanie. Aceeaşi nevoie a fost sesizată şi în cazul vârstnicilor. Cercetarea, comandată de revista "Yours", a avut drept "public-ţintă" persoane cu vârsta cuprinsă între 18 - 80 de ani.

652 afișări
Imaginea articolului Câţi prieteni ai pe Facebook? Ai putea suferi de singurătate

Câţi prieteni ai pe Facebook? Ai putea suferi de singurătate

În ciuda faptului că un adolescent are în medie 243 de prieteni în reţeaua de socializare, tinerii se simt singuri. Pentru că stau foarte mult timp pe internet, ei nu mai au timp să iasă cu prietenii din "viaţa reală".

Studiul a mai arătat că adolescenţii activi pe Facebook au dificultăţi în a interacţiona cu cei de vârsta lor în afara lumii virtuale. 60 la sută dintre respondenţi au afirmat că e mult mai greu să-şi facă prieteni în viaţa reală, comparativ cu cea virtuală. De asemenea, aproximativ 70 la sută au catalogat Marea Britanie ca fiind un "loc neprietenos pentru a trăi", a mai arătat cercetarea.

Citeşte mai multe despre singurătatea celor care petrec mult timp pe Facebook pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici