Cazul Michael Jackson: Un nou proces pentru pedofilie, intentat în vară, la Los Angeles

Michael Jackson va fi „citat", la zece ani de la deces, într-un nou proces în care este acuzat de pedofilie, care ar putea avea loc la sfârşitul verii sau începutul toamnei acestui an, la Los Angeles, în SUA, potrivit Le Figaro.

1129 afișări
Imaginea articolului Cazul Michael Jackson: Un nou proces pentru pedofilie, intentat în vară, la Los Angeles

Cazul Michael Jackson: Un nou proces pentru pedofilie, intentat în vară, la Los Angeles

Informaţia a fost făcută publică de avocatul american Vince Finaldi, care îi reprezintă pe reclamanţii Wade Robson, în vârstă de 36 de ani, şi James Safechuck, în vârstă de 41 de ani.

Cei doi sunt cunoscuţi publicului din recentul documentar regizat de britanicul premiat cu BAFTA Dan Reed "Leaving Neverland". Filmul, produs de HBO, a avut premiera pe 25 ianuarie, la Festivalul Sundance din SUA, şi spune poveştile lui Wade Robson şi James Safechuck, din momentul în care, minori fiind, l-au cunoscut pe cântăreţ, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 şi la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simţite în viaţa lor de adulţi.

Postul de televiziune HBO, căruia i s-au cerut daune de 100 de milioane de dolari, a dat publicităţii o declaraţie potrivit căreia decizia de a difuza documentarul urmăreşte să "ofere tuturor posibilitatea de a evalua filmul şi acuzaţiile prezentate fiecare pentru el însuşi".

În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reţine şi povestirile oferite de rudele bărbaţilor, dar şi vocea lui Jackson însuşi aşa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

Protagoniştii documentarului, care ar fi fost agresaţi sexual de star de la vârsta de 7 ani la 14 ani, au afirmat că nu au fost plătiţi să apară în film şi că nici nu se aşteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.

Aceasta nu este prima dată când Robson şi Safechuck au intentat proces acuzându-l pe star de pedofilie, o primă acţiune în instanţă de acest tip având loc în mai 2013, la patru ani de la decesul lui Jackson. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele erau prescrise.

Totodată, s-a luat atunci în considerare că Wade Robson a fost chiar martorul apărării şi a semnat o declaraţie în care nega orice agresiune, într-un alt proces, din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzaţii de pedofilie. Un juriu a stabilit atunci că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

Robson şi Safechuck au fost martorii apărării şi în 1993, când Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

Deşi faptele ar fi prescrise, având în vedere că au trecut mai mult de 30 de ani de la presupusa agresare sexuală a lui Robson şi Safechuck, aceştia au găsit o altă modalitate de a intenta proces. Reclamanţii dau în judecată companiile starului, administrate de moştenitorii acestuia, fiind de părere că angajaţii acestora, mai ales cei care au lucrat ca asistenţi personali, serveau ca intermediari între Michael Jackson şi familiile băieţilor care au fost abuzaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici