Ce se va întâmpla atunci când Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, va muri

Îngrijorările legate de starea de sănătate a Ducelui de Edinburgh au luat amploare, după ce Palatul Buckingham a anunţat, joi, că Prinţul Philip se retrage din viaţa publică şi că nu va mai juca un rol activ în angajamentele legate de Coroană începând din toamna acestui an.

25198 afișări
Imaginea articolului Ce se va întâmpla atunci când Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, va muri

Ce se va întâmpla atunci când Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, va muri (Imagine: Hepta)

Potrivit The Independent, având în vedere că atât Prinţul Philip, cât şi soţia sa regina Elisabeta a II-a au trecut de veritabila vârstă de 90 de ani, îngrijorările nu sunt, până la urmă, nefondate.

Publicaţia the Guardian a dezvăluit codul secret prin care va fi anunţată moartea reginei, dar ce se va întâmpla când Ducele de Edinburgh va muri?

The Independent a întocmit o listă cu evenimentele care vor fi puse în mişcare.

1) Cum se va afla vestea

Atunci când Prinţul Philip va muri, se aşteaptă ca cei de la BBC să fie primii care confirmă tragica veste. Dacă decesul survine în timpul nopţii, anunţul va fi făcut a doua zi dimineaţă, la ora locală 8.00.

2) Funeralii fără prea multă zarvă

În timp ce soţul reginei are dreptul la funeralii de stat depline, prinţul Philip a insistat anterior că nu doreşte "agitaţia" de a-i fi depus corpul neînsufleţit la Westminster Hall.

Se crede că trupul neînsufleţit al prinţului va fi depus în Palatul St James, unde a fost depusă şi prinţesa Diana înainte de înmormântarea care a avut loc în 1997.

Publicul nu va avea acces în interior, potrivit Daily Beast.

3) Înmormântarea

Ducele de Edinburgh va fi apoi îngropat în Grădinile Frogmore, în incinta Castelului Windsor.

Majoritatea monarhilor britanici sunt înmormântaţi în Westminster Abbey şi Capela St George, dar atât Regina Victoria, cât şi Prinţul Albert sunt îngropaţi într-un mausoleu din Grădinile Frogmore.

4) Perioada de doliu

Dacă prinţul moare înaintea reginei, aceasta va intra oficial într-o perioadă de doliu, care va dura cel puţin opt zile. În acele zile, legile nu vor primi consimţământul regal iar afacerile de stat vor fi puse pe pauză din respect.

5) Revenirea la îndatoririle publice

Se aşteaptă ca o nouă perioadă de doliu oficial să fie continuată timp de 30 de zile, după care regina ar putea reveni pe deplin la îndatoririle publice.

Este puţin probabil ca regina Elisabeta a II-a să îi urmeze paşii reginei Victoria, care a trăit în mare parte izolată în Castelul Balmoral, în cele patru decenii de după moartea soţului său, până când a murit la 22 ianuarie 1901.

Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, în vârstă de 95 de ani, este soţul reginei Elisabeta a II-a. La naştere a fost prinţ al Greciei şi al Danemarcei însă a renunţat la acest titlu la scurt timp după căsătorie şi l-a adoptat pe cel al bunicilor materni devenind cunoscut ca Locotenentul Philip Mountbatten. A doua zi după căsătorie a fost numit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth şi Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinţ al Regatului Unit în 1957.

În 2011, soţia sa, regina Elisabeta, i-a acordat titlul de lord-mare amiral cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Pe de altă parte, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 91 de ani, va continua să-şi îndeplinească întregul program public.

Prinţul Philip şi regina Elisabeta a II-a au patru copii (Charles - Prinţ de Wales, Anne - Prinţesă Regală, Andrew - Duce de York, Edward - Conte de Wessex) şi vor sărbători 70 de ani de căsnicie în luna noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici