Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de la Berlin se va desfăşura între 11 şi 21 februarie 2016

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin se va desfăşura între 11 şi 21 februarie 2016, au anunţat, miercuri, organizatorii prestigiosului eveniment, informează screendaily.com.

64 afișări
Imaginea articolului Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de la Berlin se va desfăşura între 11 şi 21 februarie 2016

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de la Berlin se va desfăşura între 11 şi 21 februarie 2016 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin a avut loc între 5 şi 15 februarie şi s-a încheiat prin decernarea marelui premiu, Ursul de Aur, cineastului iranian disident, arestat la domiciliu, Jafar Panahi, recompensat pentru lungmetrajul "Taxi". Acelaşi film a primit premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

De asemenea, Radu Jude a fost recompensat cu premiul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul "Aferim!".

"Aferim!", o peliculă alb-negru regizată de Radu Jude, a fost singurul film românesc din competiţia de anul acesta a Berlinalei, iar în secţiunea necompetiţională Panorama a fost inclus un alt lungmetraj autohton, "De ce eu?", de Tudor Giurgiu.

Ediţia de anul acesta a înregistrat un număr record de bilete vândute - 334.000.

Berlinala atrage anual peste 450.000 de spectatori, peste 3.000 de jurnalişti din 80 de ţări, cu peste 400 de filme în program, fiind astfel, după Festivalul de la Cannes, cel mai important eveniment cinematografic european de profil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici