Cea de-a doua ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti, între 4 februarie şi 10 martie 2011

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti, organizat de Institutul Cervantes, se va desfăşura între 4 februarie şi 10 martie, anul viitor, aducând în Capitală diverse manifestări dedicate acestei arte incluse recent în patrimoniul imaterial UNESCO, potrivit organizatorilor.

51 afișări
Imaginea articolului Cea de-a doua ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti, între 4 februarie şi 10 martie 2011

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti, între 4 februarie şi 10 martie 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulat "Flamenco Clasic şi noile sale genuri", festivalul este conceput ca un program monografic dedicat genului flamenco, incluzând muzică cultă, muzică populară flamenco, fuziune jazz-flamenco şi film. Renumiţi muzicieni şi dansatori de flamenco, apreciaţi pe plan internaţional şi premiaţi, se vor reuni la Bucureşti

Festivalul se va deschide, pe 4 februarie, la ArCuB, cu un spectacol susţinut de chitaristul Rafael Andujar, cântăreţul Jesús Chozas şi dansatorii Ana Alonso şi Juanma Carillo. Acest spectacol va mai avea două reprezentaţii, pe 5 şi 6 februarie.

În continuare, José María Gallardo del Rey va susţine un recital de chitară, pe 9 februarie, la Ateneul Român, şi pe 10 februarie, la Sala Radio.

Pianista Rosa Torres Pardo va fi şi ea prezentă pe scena Ateneului, pe 16 februarie, iar violonistul Ara Malikian şi chitaristul José Luis Montón vor cânta în duet pe 21 şi 22 februarie.

Trupa Soniquete de Jérez va oferi două concerte de pop-flamenco, pe 26 şi 27 februarie, la Sala ArCuB. Grupul este format din adolescenţi ce provin din cartierul Jérez din Santiago, unde, în urmă cu şase ani, au fost iniţiate ateliere de flamenco pentru copii, pentru ca aceştia să aibă o activitate în afara şcolii. Vor fi prezenţi la Bucureşti doi chitarişti, două cântăreţe şi două dansatoare, din cei 10 componenţi ai grupului.

În perioada 4 - 10 martie, Cinema Studio din Capitală va găzdui un ciclu de filme, de ficţiune şi documentare, dedicate flamencoului, de la "Los Tarantos" al lui Rovira Beleta, trecând prin "Camarón" al lui Jaime Chavarri, până la filme mai recente, precum "La Leyenda del Tiempo", de Isaki Lacuesta.

Iniţiat în 2010 şi gândit ca o activitate reprezentativă şi de mare anvergură în cadrul calendarului de activităţi al Institutului Cervantes din Bucureşti, Festivalul "Flamenco Clasic şi noile sale genuri" s-a bucurat anul acesta de prezenţa a 6.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici