Cei mai mari jucatori din economie, un eveniment marca Ziarul Financiar

Ziarul Financiar va organiza joi, 14 iunie, de la ora 9:00, la hotel JW Marriott, Grand Ballroom CD, evenimentul "Cei mai mari jucatori din economie".

345 afișări
Imaginea articolului Cei mai mari jucatori din economie, un eveniment marca Ziarul Financiar

Cei mai mari jucatori din economie, un eveniment marca Ziarul Financiar (Imagine: Shutterstock)

Ziarul Financiar invită înalţi oficiali ai statului, reprezentanţi ai celor mai mari bănci şi companii din România, de stat sau private, mari oameni de afaceri, cadre universitare şi cercetători pentru a oferi perspectivele asupra revenirii economiei la o rată de creştere de peste 5%.

Ce poate face România pentru a se întoarce la perioada de creştere economică sustenabilă, care să îi permită recuperarea decalajelor istorice faţă de Vestul Europei? Şi, dacă vom reuşi să obţinem mult dorita creştere economică, se va schimba standardul mediu de viaţă al cetăţenilor români, apropiindu-se în sfârşit de cel occidental?

Cei mai mari jucători din economie se va centra în jurul dezbaterilor pe tema "Ieşirea din criză - Când se va întoarce România la o rată de creştere de peste 5%?". Tematica va fi abordată de specialişti în domeniu - Daniel Daianu, consilier onorific al premierului, Luca D'Agnese, country manager ENEL, Adrian Borotea, membru al directoratului CEZ, Florin Pogonaru, preşedinte AOAR, Horaţiu Berdila, CEO ROMSYS, Constantin Toma, dirctor general Romet Grup, Panos Makris, Chief Commercial Officer COSMOTE, Dragoş Damian, CEO Terapia, Remus Vulpescu, director Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizarii în Industrie.

Evenimentul va fi urmat de lansarea de saptamana viitoare a Anuarului celor mai mari jucători din economie, care cuprinde date despre primele 10 companii din aproape 80 de sectoare de activitate.

Discutţile vor intra în detaliu încercand conturarea raspunsurilor la întrebari care se aliniază motivului evenimentului, redresarea economiei:

Cum s-a schimbat topul celor mai mari jucători din economie în cei trei ani de recesiune?

Cum poate ieşi economia din zona unei creşteri economice anemice de 1-2%?

Care sunt motoarele de creştere pentru perioada 2012-2020 şi cum pot fi ele impulsionate?

Cum poate fi energia transformată în sectorul cheie al României în urmatoarea decadă?

Ce rol trebuie sa aibă capitalul străin şi ce rol capitalul român în reluarea creşterii economice la un nivel de peste 5%?

Este sustenabil un nivel de creştere de peste 5%? Ce riscuri sunt?

Când vom trece la euro?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici