Cei mulţi români îşi vor petrece zilele libere în ţară, în marile oraşe

Cei mai mulţi români îşi vor petrece zilele libere în ţară, în marile oraşe, care vor organiza festivităţi cu ocazia Zilei Naţionale, şi la munte. În topul celor mai populare oraşe se află Braşov, Sibiu, Predeal, Bucureşti, Cluj-Napoca. Turiştii români au plătit în medie 410 lei/noapte pentru sejur.

190 afișări
Imaginea articolului Cei mulţi români îşi vor petrece zilele libere în ţară, în marile oraşe

Cei mulţi români îşi vor petrece zilele libere în ţară, în marile oraşe

Românii îşi încep ultima lună din an cu o binemeritată pauză. Chiar dacă, în mod tradiţional, doar zilele de 30 noiembrie (Sf. Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională) sunt libere, Guvernul a anunţat că şi ziua de vineri, 2 decembrie, va fi liberă pentru bugetari, astfel încât să se poată face punte cu weekendul. Această hotărâre nu este valabilă şi pentru cei care lucrează în mediul privat, dar cei mai mulţi dintre ei şi-au luat deja concediu pentru 2 decembrie pentru a profita de cele cinci zile libere.

Cei mai mulţi români îşi vor petrece zilele libere în ţară, în marile oraşe, care deja au anunţat că vor organiza festivităţi şi evenimente cu ocazia Zilei Naţionale.

A doua opţiune preferată de români pentru vacanţa de 1 Decembrie sunt staţiunile montane, în special Valea Prahovei.

Românii îşi doresc să profite din plin de minivacanţa de 1 Decembrie, astfel că cei mai mulţi au rezervat din timp un sejur de relaxare.

Potrivit unui raport publicat de Travelminit.ro, care a analizat datele din perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022, cele mai căutate zone au fost marile oraşe (cu 54% din numărul total al rezervărilor), muntele (cu 22% din numărul total al rezervărilor), staţiunile balneare (cu 11% din numărul total al rezervărilor), plus alte destinaţii (sate şi localităţi pitoreşti, cu 11% din numărul total al rezervărilor).

În topul celor mai populare oraşe se află: Braşov, Sibiu, Predeal, Bucureşti , Cluj-Napoca.

Preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 410 de lei în perioada minivacanţei. 54% dintre check-in-uri vor fi făcute pe data de 30 noiembrie, semn că românii vor călători încă din prima zi liberă, însă nu toţi au rezervat un sejur prelungit.

În funcţie de numărul nopţilor petrecute la unităţile de cazare, rezervările se prezintă în felul următor: 34% dintre rezervări sunt pentru 2 nopţi, 29% pentru 3 nopţi, iar 15% pentru 4 nopţi.

Pregătirile pentru Ziua Naţională au intrat deja în linie dreaptă, astfel că mai multe primării au anunţat evenimente şi festivităţi tematice pentru 1 Decembrie.

În Bucureşti, joi, 1 Decembrie, va fi organizată în prima parte a zilei tradiţionala paradă militară în Piaţa Arcului de Triumf, eveniment la care sunt aşteptaţi români din toate colţurile ţării. O altă paradă militară va fi organizată, începând cu ora 12:00, şi la Alba Iulia, oraşul în care a fost semnată Rezoluţia de la Alba Iulia, actul prin care s-a înfăptuit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Regatul Român.

Evenimente, spectacole şi ceremonii dedicate Zilei Naţionale vor fi organizate şi în celelalte mari oraşe ale ţării, inclusiv în Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov, astfel că, indiferent de zona în care turiştii vor alege să îşi petreacă minivacanţa, aceştia vor putea să se bucure de atmosfera de sărbătoare aşa cum se cuvine.

Nu în ultimul rând, Târgurile de Crăciun au fost deja deschise în Bucureşti, Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca şi nu numai, ceea ce înseamnă că turiştii se pot bucura acum de o experienţă festivă completă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici