"Cele ce plutesc" de Mircea Daneliuc va fi prezentat într-o caravană

"Cele ce plutesc", cel mai nou film al lui Mircea Daneliuc, va fi prezentat într-o caravană, în 24 de oraşe din ţară, în perioada 24 octombrie - 19 decembrie, informează Tandem Film.

216 afișări
Imaginea articolului "Cele ce plutesc" de Mircea Daneliuc va fi prezentat într-o caravană

"Cele ce plutesc" de Mircea Daneliuc va fi prezentat într-o caravană

Pelicula va avea premiera bucureşteană pe 15 octombrie. Ulterior, echipa filmului "Cele ce plutesc" va prezenta producţia într-o caravană, în cadrul căreia spectatorii vor putea vedea filmul la preţuri preferenţiale, de 5,5 lei pe bilet.

Scopul caravanei este "să trezească conştiinţa şi să stimuleze percepţia oamenilor despre artă în general şi despre arta cinematografică în particular", spune producătorul general al filmului, Giuliano Doman.

Filmul "Cele ce plutesc" a putut fi văzut în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi (25 septembrie - 3 octombrie).

Pelicula spune povestea lui Avram care, aflat la muncă în Europa, observă că italienii plătesc bine câinii dresaţi, dorind să se simtă în siguranţă în faţa valurilor de emigranţi. Avram se întoarce în România spre a pune pe picioare o canisă pentru câini de pază, cu gândul de a-i exporta apoi în Italia. Acesta nimereşte, însă, în vecinătatea unei tabere de proaspăt expulzaţi de la Roma. Astfel, conflictul italian se mută şi aici, lângă Dunăre. Viaţa i se complică: intră într-o relaţie bolnăvicioasă de amor cu propria noră, stârneşte o stare de ostilitate cu vecinii săi şi este ameninţat cu moartea.

Din distribuţia filmului fac parte, printre alţii, Valentin Popescu, Magda Cernat şi Serghei Mizil.

În afară de "Cele ce plutesc", Mircea Daneliuc a mai regizat filme precum: "Wharf" (1970), "Scurtcircuit" (1970), "Cursa" (1975), "Ediţie specială" (1978), "Vânătoarea de vulpi" (1980), "Probă de microfon" (1980), "Croaziera" (1981), "Glissando" (1985), "Iacob" (1988), "A 11-a Poruncă" (1991), "Tusea şi junghiul" (1992), "Patul conjugal" (1993), "Această lehamite" (1994), "Senatorul melcilor" (1995), "Ambasadori, căutăm patrie" (2003), "Sistemul nervos (2005) şi "Legiunea străină" (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici