Cele mai de succes filme româneşti, la "Film Fest" Sighişoara

Cele mai de succes filme româneşti - documentare, scurt şi lungmetraje - vor fi proiectate la prima ediţie a "Film Fest" de la Sighişoara, care se va desfăşura în perioada 17 - 20 septembrie.

129 afișări
Imaginea articolului Cele mai de succes filme româneşti, la "Film Fest" Sighişoara

Cele mai de succes filme româneşti, la "Film Fest" Sighişoara (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Primăriei din Sighişoara, la prima ediţie a festivalului de film vor fi prezentate cele mai bune documentare, filme de scurtmetraj şi de lungmetraj premiate în 2008.

Proiecţiile se vor desfăşura, ziua, în sala Casei de Cultură "Mihai Eminescu", iar seara, în aer liber, în Piaţa Cetăţii.

Printre filmele care vor fi proiectate se numără:

prima producţie românească distinsă cu Marele Premiu la Cannes, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu,

"Podul de flori", cea mai recentă realizare filmografică a lui Thomas Ciulei,

"Constantin şi Elena" de Andrei Dăscălescu,

"Testimonial" al lui Răzvan Georgescu, un documentar tranşant cu subiect tabu, şi

"Elevator", producţie independentă "realizată cu un buget record".

În programul scurtmetrajelor intră:

"Radu+Ana" (Paul Negoescu),

"Interior. Scara de bloc" (Ciprian Alexandrescu),

"Faţa galbenă care râde" (Constantin Popescu Jr.),

"Valuri" (Adrian Sitaru),

"Megatron" (Marian Crişan),

"Alexandra" (Radu Jude),

"Ştefan" (Stanca Radu).

Unii dintre realizatori vor fi prezenţi pentru a participa la discuţii cu publicul.

Festivalul de Film de la Sighişoara va avea şi o secţiune "In Memoriam...", care îl va omagia pe precursorul oficial al "noului val" românesc, Alexandru Tatos, "redescoperit ca valoare cinematografică autentică de către iubitorii realismului şi ai minimalismului, stilurile care par să fi condus România spre succes".

"Secvenţe", una dintre capodoperele cineastului, va fi proiectată la Sighişoara, în cadrul unei ceremonii speciale.

"Film Fest" se va desfăşura în perioada 17-20 septembrie, în organizarea Primăriei Sighişoara, în parteneriat cu Fundaţia Română pentru Educaţie şi Educatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici