CENTENAR: 506 proiecte aprobate, în valoare de aproximativ 77 de milioane de lei

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a declarat, vineri, că, până în prezent, au fost aprobate 506 proiecte pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, în valoare de aproximativ 77 de milioane de lei, şi că o mare parte din propuneri nu s-au încadrat în cerinţele MCIN.

308 afișări
Imaginea articolului CENTENAR: 506 proiecte aprobate, în valoare de aproximativ 77 de milioane de lei

CENTENAR: 506 proiecte aprobate, în valoare de aproximativ 77 de milioane de lei

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a susţinut o conferinţă de presă vineri, la finalul întâlnirii Comitetului interministerial dedicat pregătirii Centenarului, organizată la Palatul Victoria din Bucureşti.

"O mare parte din proiectele depuse de către autorităţile locale prin prefecţi şi consilii judeţene nu au respectat cerinţele Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale", a spus ministrul.

Potrivit oficialului de la Ministerul Culturii, autorităţile locale, în multe cazuri, "nu au prezentat descrierea proiectului, nu au detaliat conform fişei tehnice bugetul proiectului, nu au prezentat un buget al proiectului, nu s-au încadrat în tematica şi principiile documentului programatic".

"În cadrul Comitetului interministerial pentru Centenar de astăzi au fost supuse spre aprobare lista de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Marii Uniri şi a Primului Război Mondial de anvergură regională, judeţeană şi locală propuse de către autorităţile administraţiilor publice locale şi lista de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial de anvergură naţională, internaţională propuse de către ministere, instituţii publice centrale şi instituţii din subordinea Ministerului Culturii ", a explicat Ivaşcu.

Oficialul a spus că, vineri, au fost aprobate 264 de proiecte propuse de autorităţi locale, în valoare de 33.158.300 de lei, iar, dintre proiectele depuse de autorităţile centrale, au fost aprobate 86, în valoare totală de 16.896.865 de lei.

Din luna martie până în prezent, s-a alocat 77% din bugetul dedicat activităţilor de celebrare a Centenarului, fiind atribuite câte 50 de milioane de lei pentru proiectele propuse de unităţi administrative teritoriale, respectiv de autorităţi centrale. Alte 50 de milioane de lei vor fi alocate proiectelor propuse de ONG-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici