Cesaria Evora a anunţat că îşi încheie cariera. Cele trei concerte ale artistei programate în România au fost anulate - VIDEO

Cântăreaţa Cesaria Evora, în vârstă de 70 de ani, "care a ajuns în urmă cu câteva zile la Paris, acuzând o stare de mare slăbiciune", a anunţat că îşi încheie cariera şi nu va mai susţine concertele pe care le avea programate în săptămânile următoare, printre care se numără şi cele din România.

1433 afișări
Imaginea articolului Cesaria Evora a anunţat că îşi încheie cariera. Cele trei concerte ale artistei programate în România au fost anulate - VIDEO

Cesaria Evora (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, anunţul a fost făcut, vineri, printr-un comunicat emis de reprezentanţii casei de discuri Lusafrica.

"Cântăreaţa nu îşi va onora concertele pe care trebuia să le susţină în următoarele săptămâni", se precizează în comunicatul emis de Lusafrica.

Potrivit reprezentanţilor casei de discuri Lusafrica, "noile probleme de sănătate ale cântăreţei au apărut în urma mai multor intervenţii chirurgicale pe care aceasta le-a suportat în ultimii ani, printre care şi o operaţie pe cord deschis, în mai 2010".

"Medicii care o îngrijesc la Paris i-au ordonat să îşi anuleze următorul turneu, iar Cesaria a luat decizia, în acord cu producătorul şi managerul ei, Jose da Silva, să îşi încheie definitiv cariera, renunţând la această viaţă itinerantă care a dus-o în toate cele patru colţuri ale lumii, după debutul ei din 1991 pe scena internaţională", se afirmă în acelaşi comunicat.

Printre concertele pe care Cesaria Evora le avea programate în perioada următoare se numără şi cele din România - la Bucureşti, Timişoara şi Cluj Napoca.

Astfel, "Diva desculţă", cum este supranumită cântăreaţa Cesaria Evora, urma să cânta din nou pentru fanii săi din România, pe 5 octombrie, la Sala Palatului din Capitală, într-un concert organizat de Project Events, în colaborare cu European Event Services.

Contactaţi de MEDIAFAX, organizatorii concertului Cesaria Evora de la Bucureşti, Project Events, au declarat că nu au fost informaţi până în momentul de faţă de această decizie a artistei şi în continuare se vând bilete pentru evenimentul de la Sala Palatului din 5 octombrie.

Totodată, Cesaria Evora are programat un concert la Timişoara, pe 3 octombrie, la Sala Olimpia, evenimentul fiind promovat de festivalul Plai.

Pe de altă parte, Cesaria Evora are programat şi un concert la Cluj Napoca, pe 7 octombrie, la Sala Sporturilor.

Până la ora difuzării acestei ştiri, organizatorii concertelor Cesaria Evora de la Timişoara şi Cluj Napoca nu au putut fi contactaţi.

După o copilărie nefericită şi un început de carieră greoi, Cesaria Evora începe să fie recunoscută şi apreciată pe plan internaţional abia în 1988, odată cu lansarea primului său album "La Diva Aux Pieds Nus" şi primul său concert susţinut la Paris. Trei ani mai târziu, în 1991, artista înregistrează primul său album acustic, ce trezeşte interesul ziariştilor de specialitate, apărând astfel primul articol pozitiv în cotidianul francez Liberation. Acest articol avea să îi deschidă drumul spre inimile viitorilor fani care de-a lungul timpului au ovaţionat-o şi aplaudat-o la scenă deschisă pe tot mapamondul. Melodiile sale, printre care "Besame Mucho", "Sentimento" şi "Cabo Verde", au fost fredonate de milioane de oameni.

Cesaria Evora reuşeşte de fiecare dată să transmită publicului său nostalgie, eleganţă şi emoţie. Apreciată pe tot globul, "Diva desculţă" nu vrea să-şi uite rădăcinile şi sărăcia în care ea a trăit la începutul vieţii, motiv pentru care la fiecare concert ea cântă în picioarele goale, amintind lumii întregi că milioane de oameni trăiesc încă în mizerie şi sărăcie şi printre ei trăiesc multe diamante neşlefuite ce aşteaptă o şansă de a fi descoperite.

Cesaria Evora a vizitat România de câteva ori, pentru scurte perioade de timp, susţinând aici mai multe concerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici