Charlie Hebdo va apărea în limba germană. Primul număr al ziarului satiric va fi tipărit în 200.000 de exemplare

Ziarul satiric Charlie Hebdo va apărea în versiunea germană începând cu data de 1 decembrie, a anunţat miercuri, un purtător de cuvânt din partea publicaţiei, potrivit Le Figaro.

115 afișări
Imaginea articolului Charlie Hebdo va apărea în limba germană. Primul număr al ziarului satiric va fi tipărit în 200.000 de exemplare

Charlie Hebdo va apărea în limba germană. Primul număr al ziarului satiric va fi tipărit în 200.000 de exemplare

Primul număr al ziarului Charlie Hebdo în limba germană va fi tipărit în 200.000 de exemplare şi va fi compus în mare parte din texte şi desene traduse din versiunea franceză a publicaţiei, însă redacţia doreşte să creeze şi conţinut exclusiv pentru versiunea germană şi să coopereze cu autori şi desenatori de satire din Germania.

Echipa Charlie Hebdo a ales Germania întrucât în această ţară jurnaliştii ziarului au avut cea mai bună receptare în cadrul conferinţelor susţinute, şi tot acolo ediţia creată de supravieţuitorii atacului terorist din ianurie 2015 din Paris, s-a vândut în 70.000 de exemplare, potrivit purtătorului de cuvânt al ziarului. 1000 de exemplare în franceză s-au vândut în fiecare săptămână în Germania.

Echipa Charlie Hebdo deja traduce o parte a site-ului său de internet în limba engleză. În Franţa, Charlie Hebdo vinde 60.000 de exemplare în fiecare săptămână în chioşcuri, şi 50.000 de exemplare cu abonament.

Publicaţia franceză Charlie Hebdo este un săptămânal satiric, nonconformist, cunoscut pentru caracterul său profund antireligios şi pentru caricaturile cu profetul Mahomed, pe care le publică în mod regulat.

Cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au murit pe 7 ianuarie 2015 într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Stéphane Charbonnier (Charb), directorul revistei satirice, şi caricaturiştii Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski) şi-au pierdut viaţa în atacul comis de membrii reţelei teroriste Al-Qaida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici