Cheia închisorii în care a murit Napoleon a fost scoasă la licitaţie. Povestea fascinantă din spatele obiectului care l-a ţinut în loc pe împăratul francez

  • Cheia închisorii în care a murit Napoleon a fost scoasă la licitaţie pentru 5.500 de euro.
  • Această piesă fusese ascunsă de familia scoţiană a unui soldat aflat pe insula Sfânta Elena după moartea împăratului francez.
1011 afișări
Imaginea articolului Cheia închisorii în care a murit Napoleon a fost scoasă la licitaţie. Povestea fascinantă din spatele obiectului care l-a ţinut în loc pe împăratul francez

Cheia închisorii în care a murit Napoleon a fost scoasă la licitaţie. Povestea fascinantă din spatele cheii care l-a ţinut în loc pe împăratul francez

Casa de licitaţii britanică Sotheby's a indicat luni, 11 ianuarie, că scoate la vânzare pe site-ul său cheia camerei în care Napoleon a murit când a fost închis pe insula Sfânta Elena de către britanici. Această piesă metalică, lungă de 13 centimetri, a fost găsită „într-un plic, în podul unei case scoţiene” după aproape 200 de ani, a explicat într-un comunicat de presă David MacDonald, specialist la Sotheby's, relatează Le Figaro.

„Familia ştia întotdeauna că este acolo, dar fusese ascunsă”, a adăugat el. Un soldat pe nume Charles Richard Fox, aflat pe insula Sfânta Elena după moartea împăratului francez în 1821, a adus cheia înapoi în Scoţia pentru a o da mamei sale, care era un „mare fan” al fostului conducător. Descendenţii săi au găsit în cele din urmă cheia şi au decis să o vândă la licitaţie.

„Vedem deseori obiecte asociate cu Napoleon - picturi importante sau mobilier din casele sale incredibile”, a spus David MacDonald, „dar există ceva destul de puternic în această cheie, mai ales că vine din locul în care a fost încarcerat şi din cameră unde a murit”, a spus el.

Richard Fox a scos el însuşi cheia de la încuietoare în timpul unei vizite după moartea lui Napoleon, a explicat el într-o notă din 6 septembrie 1822, vândută împreună cu obiectul. Licitaţia va dura patru zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici