China a închis 1,3 milioane de site-uri în 2010

Aproximativ 1,3 milioane de site-uri au fost închise în China anul trecut, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe Sociale, care a estimat că, la sfârşitul lui 2010, numărul de site-uri scăzuse cu 41%.

240 afișări
Imaginea articolului China a închis 1,3 milioane de site-uri în 2010

China a închis 1,3 milioane de site-uri în 2010 (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Oficialii chinezi au introdus reguli mult mai dure pentru internet în ultimii ani, iar în 2009 au lansat o campanie de închidere a site-urilor pornografice, informează BBC News Online.

Liu Ruisheng, cercetător la Academia Chineză de Ştiinţe Sociale, a declarat că, în China, libertatea de expresie este foarte mare şi a precizat că, în pofida faptului că multe site-uri au fost închise, numărul de pagini web a crescut în 2010, cu 79%, comparativ cu 2009, ajungând la un număr de 60 de miliarde.

"Acest lucru înseamnă că partea de conţinut devine din ce în ce mai puternică, iar reglementările mai stricte", a spus cercetătorul.

Guvernul din China, care are cel mai mare număr de internauţi din lume, 457 de milioane, a implementat un sistem de cenzură online care blochează accesul la conţinuturi pe teme sensibile, cum ar fi drepturile omului sau criticile aduse regimului comunist. De asemenea, site-uri precum Facebook, Twitter, Dailymotion şi YouTube sunt blocate în China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici