Cineastul George Lucas va primi Medalia Naţională pentru Arte, decernată de Barack Obama

Cineastul american George Lucas, "părintele" francizei de succes "Războiul Stelelor/ Star Wars", va primi Medalia Naţională pentru Arte în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Casa Albă, săptămâna viitoare.

98 afișări
Imaginea articolului Cineastul George Lucas va primi Medalia Naţională pentru Arte, decernată de Barack Obama

George Lucas (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Regizorul în vârstă de 69 de ani se numără printre cele 12 personalităţi care vor fi distinse pentru contribuţia adusă culturii Statelor Unite ale Americii, informează bbc.co.uk.

Casa Albă l-a lăudat pe regizor pentru că "a combinat arta povestirii cu imaginaţia fără margini şi tehnica de ultimă generaţie".

Preşedintele Barack Obama va decerna aceste medalii miercuri.

"George Lucas ne-a transportat în lumi noi şi a creat cele mai iubite şi cele mai memorabile filme ale timpurilor", a adăugat Casa Albă.

Printre cei care vor mai fi premiaţi se numără Herb Alpert, cofondatorul A&M Records, şi dramaturgul Tony Kushner, cunoscut pentru piesa lui "Îngeri în America".

George Lucas, care a devenit celebru regizând în 1971 filmul ştiinţifico-fantastic "THX 1138", a lansat în 1977 primul film din seria "Star Wars", pe care a dezvoltat-o apoi într-una dintre cele mai profitabile francize cinematografice din toate timpurile. Cineastul american a vândut studiourile care îi poartă numele - Lucasfilm - şi franciza "Star Wars" grupului Walt Disney, în noiembrie 2012, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici