Cineastul german Werner Herzog va primi trofeul Carrosse d'Or la Cannes 2017

Cineastul german Werner Herzog va primi trofeul Carrosse d'Or, decernat de Société des Réalisateurs de Films (SRF), în seara de deschidere a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, în cadrul Festivalul de Film de la Cannes,

153 afișări
Imaginea articolului Cineastul german Werner Herzog va primi trofeul Carrosse d'Or la Cannes 2017

Cineastul german Werner Herzog va primi trofeul Carrosse d'Or la Cannes 2017 (Imagine: Hepta)

Recompensând un cineast ales pentru calităţile inovatoare ale filmelor sale, pentru îndrăzneala şi intransigenţa acestuia în domeniul regiei şi producţiei de film, premiul Carrosse d'Or a fost acordat, de la crearea lui, în 2002, unor regizori de seamă, precum Jacques Rozier, Clint Eastwood, Nanni Moretti, Ousmane Sembene, David Cronenberg, Alain Cavalier, Jim Jarmusch, Naomi Kawase, Agnès Varda, Nuri Bilge Ceylan şi Jafar Panahi, potrivit hollywoodreporter.com.

Werner Herzog, pe numele său real Werner Stipetic, s-a născut în 1942, fiind regizor, actor, scenarist şi producător. El a produs, a scris şi a regizat peste 50 de filme şi a apărut ca actor în câteva dintre ele. Printre acestea se numără "La boheme" (2009), "My Son, My Son, What Have Ye Done" (2009), "Evadare în zori/ Rescue Dawn" (2006) şi "Omul Grizzly/ Grizzly Man" (2005).

În ultimii ani, Werner Herzog s-a concentrat pe realizarea de documentare, printre acestea numărându-se "Cape of Forgotten Dreams" - un film despre picturile rupestre din Franţa - şi "Into the Abyss" - un film-studiu despre pedeapsa capitală din statul american Texas.

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17- 28 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici