Cinema într-un parc din Bucureşti, între 18 şi 25 iulie

"Visul lui Adalbert", de Gabriel Achim, şi "Tatăl Fantomă", de Lucian Georgescu, se numără printre filmele care vor fi proiectate în aer liber, în Bucureşti, în cadrul proiectului Cinema în parc, care se desfăşoară între 18 şi 25 iulie, informează organizatorii.

530 afișări
Imaginea articolului Cinema într-un parc din Bucureşti, între 18 şi 25 iulie

Cinema în parc, între 18 şi 25 iulie, în Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea/arhiva Mediafax Foto)

Evenimentul va avea loc în Parcul Bazilescu din Capitală, în fiecare seară, începând cu ora 22.00. Intrarea este liberă.

Astfel, în prima seară, publicul bucureştean este invitat la "Taverna Soul Kitchen", de Fatih Akin, o comedie care a obţinut în 2009 premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia, iar în 2010 a fost nominalizată la premiile Academiei de Film Europene.

Programul continuă în cheie comică cu "Jaf... la Turnul Mare/ Tower Heist", un film cu Ben Stiller şi Eddie Murphy în rolurile unor angajaţi ai unui complex de lux care încearcă să se răzbune pe un escroc miliardar de pe Wall Street ce le-a furat fondul de pensii.

Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la premiile Academiei de Film Europene, lungmetrajul "Nevasta la putere/ Potiche" o are ca protagonistă pe Catherine Deneuve interpretând rolul unei femei nevoite să preia frâiele afacerii de familie, situaţia complicându-se când realizează că liderul de sindicat este un fost iubit al ei, Maurice Babin, interpretat de Gerard Dépardieu.

Cinema în parc aduce publicului bucureştean şi proiecţii ale unor filme precum "Gianni şi femeile/ Gianni e le Donne", o producţie italiană semnată de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga într-un rol extrem de provocator, şi "Cumplit de fericită/ Happy, happy", în regia lui Anne Sewitsky, o comedie ce a obţinut marele premiu Sundance 2011.

Lista titlurilor conţine şi filme româneşti - "Naşa", o comedie în regia lui Jesus del Cerro şi Virgil Nicolaescu ce a obţinut premiul publicului la gala Gopo 2012, "Visul lui Adalbert", o comedie neagră semnată de Gabriel Achim, şi "Tatăl Fantomă", în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin şi Mirela Oprişor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici