Cinematograful Gloria din Capitală va fi reabilitat şi transformat într-o sală destinată exclusiv copiilor şi tinerilor

Cinematograful Gloria din Bucureşti va fi reabilitat şi transformat în cea mai modernă sală multifuncţională din Capitală, destinată exclusiv copiilor şi tinerilor, şi care va primi de la 1 iunie 2012 denumirea "Junior", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Iuraşcu, directorul general al România Film.

842 afișări
Imaginea articolului Cinematograful Gloria din Capitală va fi reabilitat şi transformat într-o sală destinată exclusiv copiilor şi tinerilor

Cinematograful Gloria din Capitală va fi reabilitat şi transformat într-o sală destinată exclusiv copiilor şi tinerilor (Imagine: www.romaniafilm.ro)

RADEF RomâniaFilm, instituţia în subordinea căreia se află cinematograful Gloria de lângă parcul IOR din Bucureşti, va demara în ianuarie 2012 o campanie pentru atragerea sponsorilor care să susţină reabilitarea cinematografului, modernizarea lui şi dotarea cu tehnologie digitală şi 3D.

"Vrem să facem cea mai modernă sală multifuncţională din Bucureşti, dedicată exclusiv copiilor şi tinerilor. Vom reabilita şi moderniza această sală cu ajutorul sponsorizărilor şi, în schimb, le vom oferi sponsorilor spaţii publicitare în noua sală renovată", a spus Marius Iuraşcu.

Potrivit acestuia, în prezent, cinematograful Gloria are 620 de locuri, însă, în urma modernizării, scaunele vor fi schimbate şi noua sală Junior va avea 500 de locuri.

Marius Iuraşcu a mai spus că sala Junior nu va fi doar cinematograf, ci va cuprinde şi alte spaţii dedicate activităţilor culturale şi artistice. Spre exemplu, şcolile şi teatrele de copii invitate vor putea să susţină gratuit spectacole în noua sala Junior, după cum a explicat Iuraşcu.

Strategia RADEF România Film prevede inaugurarea noii săli Junior din Bucureşti pe 1 iunie 2012, de Ziua copilului.

Reabilitarea cinematografului Gloria din Bucureşti face parte din strategia RADEF România Film de modernizare şi dotare cu tehnologie digitală şi 3D a sălilor de cinema din reţeaua regiei.

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film" (RADEF) este o regie autonomă în subordinea Ministerului Culturii, nesubvenţionată de la bugetul de stat. Marius Iuraşcu conduce RADEF din 18 iunie 2009.

În prezent, în reţeaua România Film sunt funcţionale 33 de săli de cinematograf (printre care Corso, Europa, Gloria, Patria şi Scala din Bucureşti).

România Film a reabilitat, modernizat şi digitalizat, în doi ani ai actualei echipe de management, cinematografele "Republica" din Cluj (care a primit denumirea "Florin Piersic"), "Patria" din Ploieşti (care astăzi se numeşte "Premiera"), a reabilitat sala "Europa" din Bucureşti (care se află în circuitul Europa Cinema), a digitalizat sala "Patria" din Craiova şi a deschis cinci săli de Caffe Cinema 3D, în Bucureşti, Ploieşti, Călăraşi, Turnu Severin şi Craiova. În prezent, şi alte săli de cinema din reţeaua România Film sunt în curs de modernizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici