Video Cioloş: Ioan Gyuri Pascu şi-a pus amprenta originalităţii asupra Grupului Divertis - VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a transmis luni condoleanţe familiei lui Ioan Gyuri Pascu, despre care spune că a fost un artist complet – actor creativ şi muzician inspirat, om al cuvântului vorbit şi scris, spontan şi profund spiritual.

836 afișări

”Mi-ar fi foarte greu să îmi imaginez astăzi momentul de cotitură al anilor 90 fără satira politică, umorul, subtilitatea şi energia Grupului Divertis, asupra căruia Ioan Gyuri Pascu şi-a pus amprenta originalităţii şi sensibilităţii, cu curajul şi dezinvoltura izvorâte din bunul simţ şi profunzimea cu care înţelegea vremurile. Talentul şi popularitatea sa au crescut în timp şi au devenit mai puternice prin ideile promovate, conturând un profil în care se regăsesc mulţi din cei ai generaţiei noastre. Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet – actor creativ şi muzician inspirat, om al cuvântului vorbit şi scris, spontan şi profund spiritual – şi astfel ne va rămâne în amintire. Condoleanţe familiei şi prietenilor! Drum Bun, Gyuri”, a scris Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum "O vară de neuitat" – în regia lui Lucian Pintilie şi în "Occident"– regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum "Take, Ianke şi Cadîr", asigurând şi coloana sonoră pentru unele din ele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici