City FM, în pericol să piardă licenţele: Emite de 2 ani, în Roman şi Sibiu, o grilă neaprobată de CNA

City FM este în pericol să piardă cele două licenţe pe care le deţine, în Roman şi Sibiu, pe care este difuzată de doi ani o structură de programe neaprobată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de marţi a CNA.

1273 afișări
Imaginea articolului City FM, în pericol să piardă licenţele: Emite de 2 ani, în Roman şi Sibiu, o grilă neaprobată de CNA

City FM,în pericol să piardă licenţele: Emite de 2 ani, în Roman şi Sibiu, o grilă neaprobată de CNA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CNA a analizat, marţi, situaţia licenţelor Radio City FM din Roman şi Sibiu, deţinute de societatea Radio City FM Bucureşti SRL, constatând că acesta a continuat să emită timp de doi ani un program neautorizat de CNA.

Societatea Radio City FM Bucureşti SRL, ai cărei asociaţi sunt Adevărul Holding SRL (60%) şi Andrici Adrian (40%), a mai deţinut o licenţă audiovizuală, la Bucureşti, pe care emitea Click FM. Această licenţă a fost retrasă pe 18 iulie 2013, având în vedere că reprezentanţii societăţii Radio City FM Bucureşti SRL nu au depus documentele necesare pentru prelungire, în termenul legal.

Până la retragerea licenţei din Bucureşti, pe licenţele City FM din Roman şi Sibiu erau retransmise 100% programele din Bucureşti.

După retragerea licenţei din Bucureşti, City FM din Roman şi Sibiu au continuat să funcţioneze şi au difuzat doar muzică. De asemenea, reprezentanţii City FM nu au venit la CNA să modifice structura de programe, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA.

"Mie mi se pare o bătaie de joc să emiţi doi ani aşa", a spus membrul CNA Radu Herjeu, cel care conduce şedinţa de marţi a Consiliului.

La rândul său, membrul CNA Lorand Turos a spus că City FM nu mai difuzează acel program pentru care i s-a acordat licenţa de către CNA. El a invocat articolul 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Astfel, Lorand Turos a propus ca reprezentanţii societăţii Radio City FM Bucureşti SRL să fie invitaţi la şedinţa CNA de joi, având în vedere că riscă să piardă licenţele City FM de la Roman şi Sibiu.

Pe de altă parte, potrivit altor informaţii prezentate în şedinţa de marţi, situaţia juridică a societăţii este una încurcată, având în vedere că unul dintre acţionarii, Adevărul Holding, este în insolvenţă.

Totodată, pe această speţă, CNA se află în proces cu Radio City FM Bucureşti SRL, situaţia juridică în acest caz nefiind finalizată. CNA a câştigat procesul la fond, în prezent judecându-se recursul.

Postul de radio Click FM a funcţionat pe frecvenţa fostului post de radio City FM, începând din toamna anului 2011. La momentul respectiv, Adevărul Holding era controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. În 2012, Adevărul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici