Ciutacu: Bănuiesc că execuţia mea va continua la B1 TV, dar fiecare atac va fi urmat de o plângere

Victor Ciutacu, redactor-şef al Jurnalul Naţional, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX - după ce CNA a sancţionat B1 TV pentru acuzaţiile aduse de Radu Moraru la adresa sa - că el crede că "execuţia" sa la postul tv va continua, dar fiecare atac va fi urmat de o plângere la CNA.

70 afișări
Imaginea articolului Ciutacu: Bănuiesc că execuţia mea va continua la B1 TV, dar fiecare atac va fi urmat de o plângere

Ciutacu: Bănuiesc că execuţia mea va continua la B1 TV, dar fiecare atac va fi urmat de o plângere (Imagine: Mediafax Foto/Ovidiu Andrei)

CNA a decis, marţi, să amendeze din nou cu 10.000 de lei postul B1 TV, pentru emisiunea "Naşul" difuzată în data de 10 septembrie, în care realizatorul Radu Moraru i-a adus acuzaţii jurnalistului Victor Ciutacu, încălcând legislaţia audiovizuală.

"Mă bucur că în România încă mai există instituţii care funcţionează şi că am procedat raţional, semnalând anormalitatea şi devenind, pe timp de criză, un binefăcător financiar al CNA. Bănuiesc că execuţia mea va continua la B1 TV, dar, aşa cum am promis, fiecare atac neprobat la adresa mea va fi urmat de o nouă plângere. Fiindcă fizica ne învaţă că acţiunea e urmată de reacţiune, iar bunul simţ, că nu poţi să ponegreşti la nesfârşit un om fără să plăteşti", precizează Ciutacu.

"Este trist, pentru că cearta dintre cei doi nu este reglementată de noi, pentru că nu ţine de legea audiovizualului", a precizat Cristina Trepcea la şedinţa de marţi a CNA.

Cu privire la afirmaţiile Cristinei Trepcea, Ciutacu spune că acest conflict este unidirecţional, pentru că Ciutacu nu l-a acuzat cu nimic pe Radu Moraru.

"Regret că doamna Trepcea, fost jurnalist, susţine că e un conflict intre mine şi Radu Moraru. Cu respect o anunţ că zisul conflict e unidirecţional. Victor Ciutacu nu l-a acuzat de nimic pe Radu Moraru şi nici n-are de gând s-o facă. (...) Victor Ciutacu nu se răfuieşte cu cei care-l denigrează, ci se adresează, constituţional, instituţiilor statului, fie că ele se cheamă CNA sau instanţa de judecată", a spus acesta.

Victor Ciutacu a sesizat, vineri, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la Radu Moraru, care, în emisiunea "Naşul" difuzată pe 10 septembrie la B1 TV, a continuat "execuţia" sa publică.

În emisiune, prin telefon, a avut o intervenţie şi Bogdan Rădulescu, care, până anul trecut, a realizat emisiunea "Periscop" la Radio România Actualităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici