Ciutacu, despre iniţiativa lui Prigoană: E o ticăloşie fără margini

Victor Ciutacu, redactor-şef Jurnalul Naţional, a declarat pentru MEDIAFAX că Silviu Prigoană, care doreşte trecerea presei scrise şi online sub autoritatea CNA, "îşi pune amprenta pe tot soiul de iniţiative parlamentare menite a servi cauza unui regim politic care urăşte presa cu mare sinceritate".

45 afișări
Imaginea articolului Ciutacu, despre iniţiativa lui Prigoană: E o ticăloşie fără margini

Ciutacu, despre iniţiativa lui Prigoană: E o ticăloşie fără margini (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Silviu Prigoană a depus la Cameră o iniţiativă de modificare a Legii audiovizualului, propunând ca presa scrisă şi online să intre sub autoritatea CNA, Consiliul urmând că stabilească şi criteriile privind acordarea licenţelor pentru tipărirea sau găzduirea pe servere a publicaţiilor.

Contactat vineri de MEDIAFAX, Victor Ciutacu, redactorul-şef al cotidianului Jurnalul Naţional, a declarat că el consideră că această iniţiativă este "o ticăloşie fără margini".

"Iniţiativa legislativă a deputaţilor PD-L, reprezentaţi la vârf de Prigoană, e o ticăloşie fără margini. Dincolo de aspectul ei profund amoral (e jenant să pomeneşti, fie şi în glumă, ca patron al Etno TV şi Taraf TV, despre «otrava informaţională») şi de sorgintea totalitară (posibilitatea închiderii sau suspendării unor publicaţii într-o piaţă liberă), se înscrie în lungul şir al subiectelor cu iz de propuneri legislative (introducerea prostituţiei în codul meseriilor onorabile, taxarea vrăjitoarelor etc.) scoase pe tapet de puterea politică pentru a deturna atenţia societăţii de la problemele cu adevărat grave: criza, dezastrul economic, corupţia etc. Mai lipseşte numai dezbaterea despre utilitatea transformării Casei Poporului în cazinou", a declarat Victor Ciutacu pentru MEDIAFAX.

Potrivit lui Ciutacu, Silviu Prigoană "îşi pune amprenta pe tot soiul de iniţiative parlamentare menite a servi cauza unui regim politic care urăşte presa cu mare sinceritate".

"Prigoană, un tip simpatic şi pitoresc la bază, care a consacrat la televizor bătaia de familie cu pliciul, dar mult mai dependent de banii publici decât lasă el să se vadă, dacă tot n-a fost în stare să construiască un ziar care să se vândă, pare a-şi cumpăra revenirea de jure într-un PD-L pe care nu l-a părăsit de facto niciodată. Aşa că-şi pune amprenta pe tot soiul de iniţiative parlamentare menite a servi cauza unui regim politic care urăşte presa cu mare sinceritate. Dacă n-ar fi tragic faptul că, după 20 de ani de la o revoluţie care a consacrat libertatea de expresie ca tabu, gândirea totalitară tinde să acapareze Parlamentul (un for, prin definiţie, democratic), ar fi de menţionat un aspect hilar. Ceilalţi parlamentari care semnează la susţinere odioasa iniţiativă legislativă sunt nişte iluştri anonimi, chiar şi pentru cei mai riguroşi angajaţi din mass-media. Ceea ce denotă că, dacă tot n-au fost în stare să glăsuiască în Parlament preţ de măcar o ştire, aleşii respectivi se gândesc să călărească ziarele şi revistele care nici măcar nu i-au menţionat la «şi alţii»", a mai spus jurnalistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici