Ciutacu: În an de criză, când se închid instituţii media, intenţia Guvernului este iresponsabilă

Jurnalistul Victor Ciutacu a declarat pentru MEDIAFAX, cu privire la discuţiile din Guvern pe tema ridicării excepţiei de la plata CAS pentru drepturi de autor şi convenţii sociale, că, într-un an de criză, în care se închid instituţii media, intenţia Guvernului este "cel puţin iresponsabilă".

36 afișări
Imaginea articolului Ciutacu: În an de criză, când se închid instituţii media, intenţia Guvernului este iresponsabilă

Ciutacu: În an de criză, când se închid instituţii media, intenţia Guvernului este iresponsabilă (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

"Este o mizerie care revine periodic la începutul fiecărui an fiscal. Prin metoda tradiţională, se arată, unor categorii socio-profesionale incomode oricărei puteri politice, pisica. Şi mă refer la jurnalişti, la actori şi, în general, la alte meserii liberale care funcţionează pe drepturi de autor şi convenţii civile. Într-un an de criză, în care se închid pe capete instituţii media, intenţia Guvernului este cel puţin iresponsabilă. În alte ţări din lume, la fel de în criză ca şi România sau unele şi mai şi, s-au acordat facilităţi media. La noi, nu doar că nu s-a pus problema de facilităţi, ba chiar se străduiesc din răsputeri să ne îngreuneze activitatea", a declarat Ciutacu.

Totodată, acesta a precizat că ponderea sumelor încasate la buget nu va fi atât de semnificativă. "Am serioase îndoieli că suma pe care o vor încasa bugetele prin eliminarea acestor excepţii şi după colapsul media va fi atât de semnificativă în pondere astfel încât să merite riscul de a obtura libertatea de exprimare", a mai spus redactorul-şef al Jurnalul naţional.

Guvernul discută ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare şi revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici