Classix Festival: Cinci zile de concerte clasice contemporane în patru locaţii inedite din Iaşi

  • Debutul Classix Festival a avut loc pe 16 februarie 2020
  • Anul acesta au fost concerte timp de 5 zile în locaţii diferite
  • 11 artişti internaţionali au concertat pentru publicul prezent, dar şi pentru internauţi
118 afișări
Imaginea articolului Classix Festival: Cinci zile de concerte clasice contemporane în patru locaţii inedite din Iaşi

Classix Festival: Cinci zile de concerte clasice contemporane în patru locaţii inedite din Iaşi

Cea de-a doua ediţie Classix Festival s-a încheiat cu succes la Iaşi. Evenimentul de anul acesta a reunit 11 artişti internaţionali care au concertat în patru locaţii atipice. Concertele au avut loc în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina”, Aula Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu”, Aula Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” şi Palatul Culturii.

Spectacolele de anul acesta s-au difuzat şi live, pe pagina de Facebook a festivalului, astfel încât, deşi suntem în scenariul galben, mai mulţi oameni au putut asculta muzică clasică.

PATRICIA BUTUCEL – organizator Classic Festival: În acest an a avut foarte multe schimbări datorită contextului pandemic, însă suntem fericiţi că am ajuns la o variantă care să poată ajunge la publicul larg. Varianta hibrid, aşa cum am numit-o noi.  Încă din prima seară ne-am bucurat de foarte mulţi oameni care ne-au urmărit în online.

Ediţia acestui an a marcat şi o serie de premiere, respectiv interpretarea ieşeană a lucrării lui Olivier Messiaen – Cvartet pentru sfârşitul timpului, debutul în România al ansamblului vienez Artio Trio şi susţinerea interdisciplinarităţii artelor prin proiecţiile video în Catedrala Romano-Catolică.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici